pondelok 25. marca 2013

Johanna Lindsey

Neviem ako u vás, ale u nás bol dnes pondelok škaredý a chladný. Takže si doprajme trošku slniečka aspoň s touto spisovateľkou, ktorá tiež dokáže vliať život do svojich kníh. Možno aj nejaké slniečko v nich nájdete.


Johanna Helen Howard Lindsey


10.3.1952 - 27. 10. 2019
- Jedna z najpopulárnejších autoriek historických románov.
- Narodila sa v Nemecku, kde bol jej otec, vojak USA Army, umiestnený.
- V roku 1970, keď ešte študovala, sa vydala za Ralfa. Majú tri deti: Alfréda, Josefa a Garreta.
- V roku 1977 napísala z rozmaru prvú knihu, Zajatá nevesta, ktorá mala úspech.
- Jej príbehy sa odohrávajú v rôznych časových úsekoch histórie. Od stredoveku, amerického divokého západu až po regentské Anglicko a Škótsko. Napísala aj niekoľko science-fiction romanci.
- Najväčší úspech u čitateľov majú príbehy o rozvetvenej rodine Malory-Anderson. (Žiaľ musím povedať, že o tejto slávnej rodine mám len 2 knihy. Dúfam, že raz budem mať všetky. Človek nikdy nevie kedy motyka vystrelí a nájdem ich niekde na poličke zapadnuté prachom čakať na môj príchod.).
- Jej diela, vydané na Slovensku (40):
Miluj len raz
Nežná rebelka
Nežný darebák
Čaro mladosti
Vyznaj mi lásku
Tajomný dar
Zamilovaný darebák
V zajatí túžob
Neodolateľne zvodná
Niekto dokonalý
Búrlivé vyznanie (Malory-ovci)
Ohne v zime
Túžba srdca
Neklam svoje srdce (Vikingovia)
Nádherný anjel
Búrlivé srdce (Občianska vojna)
Horúce srdce
Roztúžené srde (Texaská séria)
Spútaj ma láskou
Spoznaj svoju lásku (Shefford)
Znak polmesiaca
Patríš mne (Kardínia)
Vysnívaný muž
Miluj ma navždy
Vzplanutí - CZ (Sherring Cross)
Markízov dedič
Diabol, čo ju skrotil
Môj milý darebák
Láska príde sama (Locke-ovci)
Zajatá nevesta
Pirátska láska
Ostrov kvetov
Sila lásky
Nežne nepriateľstvo
Keď láska čaká
Tajomný oheň
Strieborný anjel
Väzeň mojej túžby
Až naveky
Muž iba pre mňa
Škandalózne manželstvo
Keď vášeň vyhráva

Knihy, ktoré mám ja (9):



Miluj ma navždy






Anotácia:
- Kimberly Richardsová je popudená otcovým zámerom vydať ju čo najrýchlejšie, len aby uspokojil svoju žiarlivú milenku. Bohatá Kimberly cíti hlboký odpor k zlatokopom a opovrhuje "počestným nápadníkom", schudobneným zemanom Lachlanom MacGregorom, s ktorým sa stretáva na panstve Sherring Cross. Pekný a povýšenecký Lachlan si brúsi zuby na vydatú vojvodkyňu z Wrothstonu. Zvláštny zvrat udalostí však vedie nerovnú dvojicu k nečakanému osudu, kde sa tvrdé, zaťaté srdce otvorí nefalšovanej láske.

O knihe:
- 2. časť zo série z panstva Sherring Cross
OPRAVA!!!
Pôvodne som ako prvú časť uviedla Markízov dedič, čo nie je správne!!!
Vysnívaný muž, Miluj ma navždy, Vzplanutí (3. časť vyšla len v CZ)
- Obalom ma kúsok naštvali, lebo ten istý teda jemne zmenení má aj kniha Diabol, čo ju skrotil a tuším ešte nejaká ale neviem si spomenúť ktorá. No to je jedno. Podľa mňa toto by sa nemalo stávať. (Alebo som jediná, ktorej to vadí?)

Moje pocity:
- Siahla som po tejto knihe, aby som vám spravila čo najpresnejšiu a najzaujímavejšiu recenziu, a nemohla som sa od nej odtrhnúť. Samozrejme už ju nečítam od začiatku do konca, ale väčšinou len tie naj úseky (ale aj tých je tam ako maku medzi zubami). Čo z toho vyplýva? Že táto kniha vás dostane vždy, keď po nej siahnete. (Niet divu je to Lindsey.)
- Lachlan je síce chudobný (materiálne) ale duchom je to bohatý človek. Stará sa o svoju rodinu ako najlepšie vie. Srší humorom, vyzerá neuveriteľne. Aj keď opis jeho osoby: "Nohy ako kmene a hruď široká ako sud, to všetko pevne vypracované do svalov namiesto nadbytočnej hmoty." atd. Toto sa mi zdalo trochu prehnané, ale viem sa nad tým pousmiať, lebo je to vždy lepšie ako suché, nudné reči. Toto je aspoň pekný, príjemný opis. Trošku kvetnatý, ale kvety mám rada.
- Kimberly nie je nejaké ustráchané diovča ale žena do koča aj do voza. Je nie len pekná ale aj inteligentná. A to ich doberanie sa mi páčilo.
 - V knihe nechýbali vtipné situácie. Bolo ich tam až až. Takže sa ani chvíľku nebudete nudiť. Ani dej nezaostával za humornou stránkou. Keď už si myslíte, že sa všetko vyriešilo, prídu ďalšie nové zvraty.
- Trochu mi vadilo to nárečie, ktorým Lachlan s rodinou rozprávali ale chápem, že tam bolo kľúčové a chcelo to len zvyk. (Po častom čítaní vám to príde normálne.)

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...