pondelok 13. mája 2013

Tessa Dare

Cez víkend sme oslavovali moje zajtrajšie narodky. Večera s frajerom. Potom džúsik v bowlingu. Páčilo sa mi, aj keď bolo trochu chladno.

Tento článok o mojich obľúbených autorkách je zatiaľ posledný. Chystám sa ešte na nejaké, ale najskôr od nich musím nazbierať viac ako jednu, dve knihy. (Teda od tejto mám len dve knihy, ale dve knihy z troch, takže dá sa povedať väčšiu polovicu :D Kto inak vymyslel, že väčšia polovica? Čo je to? Ale páči sa mi to.)

Tessa Dare


- americká spisovateľka
- mama na plný úväzok a občasná knihovníčka
- žila pomerne kočovné detstvo na Stredozápade. Ako dievča, zistila, že bez ohľadu na to, koľkokrát sa presťahovala, dva druhy priateľov cestovali s ňou: priatelia v knihách, a priatelia v jej hlave. Tessa sa stále rozpráva s oboma skupinami každý deň.
- píše svieže a koketné historické romance
- vo svojich knihách mieša vtip, zmyselnosť a emócie
- k mrzutosti jej rodiny, nepíše potravinové zoznamy ani vianočné priania
 - býva v malom bungalove s manželom, ich dvoma deťmi a psom
- má rada dobrú knihu, smiech, dlhé prechádzky v lese, dobrý film, dobré jedlo, pohár dobrého vína a spoločnosť dobrých ľudí

- jej knihy v slovenčine (3):
Bohyňa lovu
Zvábená siréna
Vplyvná dáma (The Wanton Dairymaid)

Knihy, ktoré mám (2):




Bohyňa lovu




Anotácia:
Odvážna a nespútaná Lucy Walthamová sa rozhodla, že si uloví manžela. Najskôr si však musí osvojiť umenie zvádzať. Preto sa najprv obráti na bratovho najlepšieho priateľa Jeremyho Trescotta, vojvodu z Kendallu, aby si na ňom vyskúšala zvádzanie a overila triky, ktoré si predtým naštudovala z lacného románu? Jej nácvik bozkávania však zapáli tlejúcu vášeň a všetky jej plány môžu vyjsť navnivoč.
Jeremy je vplyvný muž, má obrovský majetok a bolestnú minulosť plnú tajomstiev. Dlho si drží odstup od vlastných citov, aby však odviedol Lucinu pozornosť od nezodpovedného intrigánstva, musí uvoľniť uzdu svojim vášňam. Zápas zmyslov a vôle ho doháňa do šialenstva, no súčasne mu lahodí. Čím dlhšie sa Jeremy pokúša zvládať pokušiteľku, tým väčšmi stráca kontrolu nad sebou. Všetko však vyjde najavo a prepukne škandál. Bude si Jeremy robiť nároky na Lucy, alebo dovolí, aby sa pošpinila jej povesť?

O knihe:
- 1. časť zo série The Wanton Dairymaid
Bohyňa lovu, Zvábená siréna, Vplyvná dáma
- obálka sa mi páči. Sú na nej hlavné postavy, aj sídlo. Príťažlivá obálka.

Moje pocity:
- Klopanie na dvere uprostred noci mohlo znamenať iba pohromu. Jeremy si pod nočnú košeľu natiahol obnosené nohavice a potkýnajúc sa kráčal k dverám. Žeby horelo? Necítil dym. Možno nepredvídaná udalosť v rodine Walthamovcov. Možno súrna správa od správcu - neprekvapili by ho nepokoje v Corbinsdale.
...
Keď odsunul hrdzavú závoru, mykol dverami. "Nehýb sa," začul príkaz vyslovený šeptom. Hneď zaregistroval siluetu ženy, spleť tmavých kučier a dve ruky, ktoré ho schmatli za plecia. Lucy Walthamová, mladšia sestra jeho dlhoročného priateľa, sa postavila na špičky a pritisla si pery na jeho ústa tak silno, až sa zatackal k zárubni. Dobrý Bože. To dievča ho bozkáva.
- prvá strana ma dostala a potom to už išlo samo. Viete si prestaviť v tej dobe ísť do mužskej spálne a trénovať si bozkávanie? Lucy bola poriadne číslo.
- Jeremy bol nezabudnuteľný hrdina. So svojimi tajomstvami, výzorom, povahou, srdcom. Bolo ho len treba rozbaliť ako darček.
- tie ich prekáračky. Lucy ho dá sa povedať týrala, robila si z neho žarty. Jeremy ju bral ako mladšiu sestru svojho priateľa. Ale láska si nevyberá.
- On neprípustný ľadovec. Ona nespútaný, šibalský oheň. Dva protiklady, ktoré si k sebe musia nájsť cestu. Našťastie nič nie je nemožné. Len tá cesta k nemožným veciam bola dosť tŕnistá. Našťastie Lucy je plná optimizmu, humoru, lásky...
- ako sa Lucy nabalila na cestu ma dostalo :D Teta Matilda, psy, mačky, kobyla, kufre... (skoro ako ja)
- kniha má v sebe dušu, treba ju len otvoriť a nasávať

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...