štvrtok 26. septembra 2013

Kresley Cole - Láska a nádej



Anotácia:
Ďalší príbeh o bratoch MacCarrickovcoch, drsných škótskych horaloch, ktorých osudy poznačila dávna veštba. Hugh, prostredný z bratov MacCarrickovcov, sa v mladosti bláznivo zaľúbil do krásnej anglickej dievčiny. Aj Jane Weylandová mala oči len preňho a pevne verila, že si ju raz vezme za ženu. Keď ju namiesto toho jedného dňa opustil, zrútil sa jej celý svet. A keď sa po rokoch Hugh vráti, aby ju ochránil pred nepriateľmi jej otca, obaja zistia, že ich vzájomná príťažlivosť je rovnako silná ako pred rokmi. Mladá žena však netuší, že nad jej vyvoleným sa vznáša zlovestný prízrak rodinnej kliatby...

O knihe:
- 2. časť zo série o bratoch MacCarrickovcoch
Láska a odvaha, Láska a nádej, Láska a lož
- obálka - evokuje vo mne čerešňový strom celý obsypaní zrelými, šťavnatými, sladkými čerešňami.

Môj názor:
- mám rada hókus-pokus, kliatby, veštby, ale neviem nejak ma to v anotácii nenalákalo na knihu
- prológ ma dosť vystrašil a znechutil. Fuj. On mu fakt prestrelil hlavu? Akože hlavný hrdina? Akože naozaj? Dúfam, že ten človek niekoho zavraždil, alebo niečo podobné.
- slovo deva (pripomína mi to tu čokoládku) sa tam opakovalo na môj vkus často
- začiatok sa mi nepáčil, ale potom ma to dostalo a strávila som pri knihe celý deň
- jeho práca - no dobre, bol zabijak, ale bol dobrý v tom čo robil, tak prečo nie?
- aj to jej zachádzanie s lukom a šípmi sa mi veľmi páčilo. Žiť v tej dobe určite by som si to chcela skúsiť.
- to prekvapenie, keď sa dostali na bratove panstvo :D Ja som sa šúlala a ako to zobrala hlavná hrdinka s nadhľadom a robila si z toho prču, že mačkofretka :D Ak nič iné, tak toto v tej knihe stojí za prečítanie.
- Osmička Weylandiek (všetko jej sesternice) s tým ich heslom: Pred Osmičkou Weylandiek sa všetci poklonia. Alebo sa rozpľaštia. Zaujímavá banda.
- dobre kliatbe by som uverila, ale tá divná kniha by ma vystrašila, keby sa predo mnou, len tak zjavila
- čo sa týka toho vyšinutého zloducha som nepochopila, či bolo na vine, že vraždil a bral ópium a preto mu preplo, alebo to posilnilo jeho pravé ja a vo vnútri už bol skazený
- bol tam spomenutý jeho mladší brat so ženou, tak som zvedavá na prvú knihu. Tiež ma zaujíma jeho starší brat s tou jej kamoškou a kde sa vlastne vytratili. Bolo niečo? Nebolo? Čo bolo?
- jeho bratia mi prišli trochu ako hajzlíci, ale práve preto som na knihy o nich ešte viac zvedavá. Ako ich autorka podá, aby ma ako hlavný hrdinovia zaujali? Uvidíme.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...