utorok 29. októbra 2013

Mary Baloghová - Prísľub lásky



Anotácia:
Keď sa Grace Howardová, rebelská dcéra baróna Pawleyho, ako mladé dievča zaľúbi do rovnako nekonvenčného, no sebeckého Garetha, syna lorda Sandersforda, ani sa jej nesníva, že ju čaká iba trápenie a bolesť. A keď ju potom po rokoch plných odriekania požiada o ruku jemný a citlivý barón Perry Lampman, Grace jeho ponuku prijme, ale zároveň sa umára obavami, že nemá právo žiť po jeho boku a opätovať mu lásku. Oveľa väčšmi než zlyhanie z mladosti ju totiž ťaží celá pravda o jej vzťahu k bývalému milencovi, ktorý sa ju opäť pokúša vlákať do svojich osídel...

O knihe:
- originál - A Promise of Spring
- 4. časť z Pavučinovej série
Pavučina lásky, Pavučina vášne, Diablova pavučina, Prísľub lásky
- obálka - taká slušnučká. K tejto knihe sa hodí.

Moje pocity:
- všetky knihy zo série majú v názve pavučinu len táto nie. Pointa?
- nuda. Začiatok ma zaujal - smrť jej brata pri záchrane dieťaťa - trochu morbídne na začiatok knihy, ale asi to bolo to najlepšie na knihe. Potom som sa nudila.
- žiadne city. Všetko také chladné. Asi sme si mali domyslieť alebo čo. Až ku koncu sa to rozbehlo a videli sme postavám do hlavy a tak sme objavili ich city.
- od polovice sa to dalo prežiť, keď sa zameriate na obsah, lebo kniha nie je v hĺbke zlá, ale nezaujímavo napísaná (aspoň pre mňa)
- Perry mi zo začiatku pripadal ako bukvica, ale po čase som si ho obľúbila a ako hlavný hrdina sa dá akceptovať.
- nevadil mi ani ich vekový rozdiel, ale to že to všetci rozoberali. Možno to bolo trochu zvláštne, ale láska nepozná hranice, ani vekové, ani žiadne.
- prišlo mi to dosť chaotické. Opisy išli od jedného človeka k druhému. Prežili sme jeden deň, potom sme prežili deň predtým. Alebo najskôr sme prežili večer a potom zase ráno toho dňa. Divné to bolo.
- ten jej ex keby nebol taký hajzlík, tak by sa mi páčil viac ako hlavný hrdina. Bolo v ňom niečo charizmatické a výzorovo bol fešák. Ale tak zlý chlap nemôže byť hrdina, teda ak je na povrchu zlý ok, ale hlboko vnútri musí byť dobrý.
- hurá koniec. Už dávno ma kniha takto neutýrala ale chcela som ju dočítať.
- a to som si hovorila, že stále mám všetko 5 pusinkové knihy a pripadám si, že chválim všetko, ale toto sa nedalo, aj keď som neočakávala, že som kúpila niečo desné. Toto sa k tomu skoro priblížilo. Viem si predstaviť, že to mohlo byť aj horšie, ale aj omnoho lepšie.

Za mňa:

2 komentáre:

  1. Tak né vždycky se zadaří viď :D já co jsem naposledy četla a stálo to za to, tak byla knížka Soukromé životy Pippy Leeové - můžu doporučit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravda. Potom si človek viac užije tie lepšie knihy. Túto knihu už v kníhkupectve obzerám dlhšie, ale keď ja som taký lenivec a čo je sfilmované si radšej pozriem ako prečítam. Videla si film? Je to aspoň trochu podobné knihe?

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...