piatok 22. novembra 2013

Piatkový ohnivý veget

Ani neviem presne ako som sa k tomu filmu dostala. Stiahla som si ho v angličtine s titulkami. (Musím povedať, že v angline sa mi páči ooooooooveľa viac.) Odvtedy som ho videla už veeeeeľa krát a tak ma posadol, že som si musela kúpiť všetky tri knihy. To sa mi ešte nestalo, aby ma film presvedčil na knihu, lebo sfilmované knihy nečítam. Teda čítala som Harryho Pottera, ale len prvú časť.

O čom to vlastne točím? Niekto už vie a možno sa nájde, aj niekto kto nie. Reč je o Hrách o život. Presnejšie o Skúške ohňom, ktorá má dnes premiéru v kinách, teda aspoň v tom našom. Tak sa cez víkend na ňu chystáme a už sa neviem dočkať. Dúfam, že to bude krásny večer.

Ak by niekto náhodou nepoznal Hry o život tu je anotácia:
Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť chudobných obvodov. Sídlo vládne železnou päsťou a svoju moc dokazuje okrem iného tým, že si raz do roka vezme z každého obvodu jedného chlapca a jedno dievča vo veku od dvanásť do osemnásť rokov, aby sa zúčastnili na Hrách o život a pred zrakmi televíznych divákov bojovali na život a na smrť.
Šestnásťročná Katniss Everdeenová žije sama so svojou mamou a mladšou sestrou, o otca prišla pred rokmi pri banskom nešťastí. Keď nastúpi ako súťažiaca do hier namiesto milovanej sestričky, zdá sa, že si zvolila smrť. To však pre ňu nie je nič nové - boj o prežitie je súčasťou jej života od útleho detstva. Je rozhodnutá vrátiť sa domov, ale ak má zvíťaziť, musí potlačiť hlas svedomia a zničiť všetkých svojich dvadsaťtri protivníkov.
Hry o život sú románom plným napätia, dobrodružstva aj lásky, a hoci sa dej odohráva v budúcnosti, dajú sa v ňom nájsť znepokojivé detaily pripomínajúce život v súčasnosti.

moja trilógia

Milujem, aj film, aj knihu a som zvedavá ako bude sfilmovaná dvojka a ešte viac sa teším na trojku, aj keď tá ma trošku naštvala, sklamala. Kto čítal určite vie prečo.

Čo uvidíme v dvojke?


Čítali ste túto trilógiu? Videli ste film? Chystáte sa na Skúšku ohňom do kina?
Prajem krásny víkend. Poriadne si ho užite. Nech už robíte čokoľvek :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...