utorok 10. decembra 2013

Johanna Lindseyvá - Spoznaj svoju lásku


Anotácia:
Krásna Milisant Crispinová a pekný, ale arogantný Wulfric, budúci gróf zo Sheffordu, sú zasnúbení, no nevhodnejší pár by sa našiel len ťažko. Milisantin otec dal dcére mesiac na to, aby si privykla na budúceho manžela ešte pred svadbou. S ubúdajúcim časom sa Milisant čoraz zúfalejšie snaží nájsť spôsob, ako sa nechcenému sobášu vyhnúť. Wulfric, naopak, prepadá čaru hrdej a silnej ženy, ktorá mu bude napriek svojej vôli už o niekoľko dní patriť. Spojenie dvoch mladých ľudí sa blíži, ale ani jeden z nich netuší, že v najvyšších kruhoch sa chystá plán, ako zničiť nielen svadobný obrad... Ak chcú Milisant a Wulfric prežiť, musia spoznať svoju lásku.

O knihe:
- original - Joining
- 2. časť zo série Sheffordský rytieri:
Spútaj ma láskou, Spoznaj svoju lásku
- obálka - pekná

Moje pocity:
- kráľ mi bol nesympatický, ale to je mi väčšina kráľov v knihách, lebo vždy sa správajú ako keby mohli všetko (čo aj môžu), ale nie vždy je to v medziach slušnosti. Proste napríklad sa mi nepáči, že kráľ môže dať niekoho zabiť a nič z toho nebude mať, lebo veď on je kráľ...
- tá záležitosť čo sa stala medzi mladým Wulfricom a Milisant bola od každého inak pochopená. Potom sa všetko odohrávalo kvôli tomu zle. On ju nechcel. Ona ho nenávidela. Stačilo si to vysvetliť a bolo by po všetkom, ale nič nie je jednoduché.
- jeho otec Guy mi bol sympatický až na tie milenky
- jeho mama Anne mi bola tiež sympatická, ale nepáčilo sa mi, že zatvárala pred veľa vecami oči. Niekedy by som ju prefackala, nech sa preberie.
- druhé stretnutie Mili a Wulfrica bolo zaujímave, ale to si prečítajte sami, ale aj tak nič nemá nato, keď ju uvidel v šatách. To dostala, aj mňa :D
- boli tam popísané, aj zaujímavosti, či už ohľadom kráľa alebo ako to v takom kráľovstve fungovalo, ale nie nudne, ale tak nevtieravo, zaujímavo.
- Mili aj Jhone mali pekný sesterský vzťah. Vždy som chcela takú sestru.
- zaujali mi ich nezvyčajné mená - Wulfric, Milisant, Jhone, Guy... Nepamätám si, že by som sa už s takými menami stretla.
- Mili mala super domácich miláčikov. Pripomenulo mi to Beatrix Hathaway, aj tá mala podivuhodných maznáčikov, ale toto si myslím, že bol už iný odvar, či už jej kôň, "pes", až na toho sokola. Ten mi prišiel na tú dobu ako niečo normálne.
- v niektorých knihách, keď sa pokúšajú o hlavu hlavných hrdinov mi to príde niekedy už prehnané, ale tu to bolo ok, aj keď tých útokov na Mili bolo dosť.
- Milisantin otec bol zaujímavá postavička. Potom čo sme sa dozvedeli, že má aj nejaké ženské zručnosti a že miloval svoju ženu, tak veľmi, že sa po jej smrti opíjal a nechcel už inú mi prišiel taký milý romantik. Ak vás odpudil tým, že vybral Mili ženícha, tak týmto vás musel dostať.
- vzťah Roland a Mili bol tiež zaujímavý. Aj keď chúďa milý, ale Roland mi prišiel ako chlap, ktorý by sa hodil na hlavného hrdinu. (Možno, aj je neviem. Nepozerala som.)
- zdalo sa mi to ako poskladané z viacerých kníh, ale od začiatku do konca je to veľmi dobre čitateľná kniha.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...