utorok 7. januára 2014

Kresley Cole - Láska a lož


Anotácia:
Záverečný príbeh populárnej trilógie o bratoch MacCarrickovcoch, drsných škótskych horaloch, ktorých osudy poznačila dávna veštba.
Ethan, najstarší z bratov MacCarrickovcov, mal v mladosti povesť vychýreného zvodcu a jeho krása ženám vyrážala dych. Život sa mu v okamihu zmenil, keď istý šľachtic prikázal, aby mu zjazvili tvár za zločin, ktorý nespáchal. Keď po desiatich rokoch Ethan spozná očarujúcu Madeleine Van Rowenovú, dcéru svojho úhlavného nepriateľa, zaumieni si, že jej sľúbi manželstvo, zvedie ju a opustí, a tým sa zavŕši jeho pomsta. Jeho plán má však jeden háčik: hrdá, neprístupná krásavica ho čoraz väčšmi priťahuje...

O knihe:
- original - If You Deceive
- 3. časť zo série o bratoch MacCarrickovcoch
Láska a Odvaha, Láska a nádej, Láska a lož
- obálka - na počudovanie sa mi páči. Nemám rada fialovú a v tejto je ešte šedá, modrá. Taká zvláštna farba to je. Na obálke sú len "nahé" hrude hlavných hrdinov a pán na koni s domom, ale aj tak sa mi páči. Je taká zvláštna.

Moje pocity:
- ak ste čítali dvojku, tak už tam vás muselo zaujať stretnutie Madeleine a Ethana. Aspoň mne sa to stalo a preto som bola šťastná, keď sa mi dostala do rúk tretia časť. Priniesol mi ju Ježiško v nedeľu a hneď večer som ju musela začať čítať. Takže dá sa povedať, že toto je minuloročná knižka, teda prečítaná ešte za minulý mesiac.
- Maddy si toho v živote preskákala poriadne veľa. Smrť otca, z bohatstva skončila v najhoršom zapadákove v cudzej krajine, jej matka ju nemala bohvie ako rada... Bolo toho veeeeeľa a ďalšie nepríjemnosti ju čakali po prvom stretnutí s Ethanom.
- mala som rada jej dve priateľky Beu aj Corrine. Nech boli hocijaké, ale priateľky boli dobré. Preto som bola na konci smutná.
- páčilo sa mi ich heslo - Z blata do kaluže. (Čo mi prišlo vtipné, keď som si na Silvestra vytiahla pri Activity kartičku s touto vetou a pomyslela som si, že keby niekto čítal knihu so mnou uhádol by.)
- páčilo sa mi, že knihy na seba "nenadväzujú", ale idú v jednom časovom pásme. To o čom som čítala v dvojke sa dialo, aj v tretej časti a bola to sranda.
- Ethana musíte milovať, neznášať, ľutovať a niekedy všetko dokopy. Je to zaujímavá postava. Za mlada sa dostal do nesprávnej postele a to sa pre neho skončilo osudne. Neviem sa, ale rozhodnúť, či to bolo dobre, či zlé.
- mám rada, keď sú v knihách zvieratká. Tu sme sa mohli stretnúť s mačičkami. Páčilo sa mi ako mali mačky, kocúr radi Ethana aj u nej "doma", aj u nich doma. Hlavne, keď prišiel do oranžérie s mačkou na nohe. To bolo vtipné.
- škoda, že niektoré veci sa nedajú vidieť naživo. Napríklad ich dom by som si veľmi rada poobzerala musel byť nádherný.
- v knihe nechýbali ani pikantné scénky.
- boli tam spomenutí aj jeho bratia s manželkami, jej kamošky, ako to bolo s jej rodičmi a na konci sme sa konečne dozvedeli ako znela celá dávna veštba.
- koniec mi prišiel trochu už moc, ale dalo sa to prežiť a bol zaujímavý.
- celú trilógiu odporúčam a 1. časť si musím, čím skôr zohnať.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...