utorok 25. februára 2014

Jayne Ann Krentzová - Tajomná čaša


Anotácia:
Eugenia, odborníčka na umelecké sklo, odchádza na ostrov pri Seattli, aby ohodnotila zbierku vzácnych diel nedávno zosnulého zberateľa Daventryho. Keďže je jeho smrť obklopená nejasnosťami, sprevádza ju tvrdý chlapík Cyrus. Eugenia sa vyhýba jeho spoločnosti, no okolnosti si vyžadujú, aby sa vydávali za milenecký pár. Eugenia zúri...

O knihe:
- original - Sharp edges
- nepochádza zo žiadnej série
- obálka - tá zazerajúca slečna sa mi hodí skôr na nejakú zápornú postavu a prečo je v bielom? Viac by sa jej hodila čierna, keďže ju hlavný hrdina volal "čierna puma".

Moje pocity:
- túto recenziu som chcela uverejniť už minulý utorok, ale nevedela som sa rozhodnúť čo napísať o knihe. Nejaké poznámky som mala napísané, ale nič, čo by malo hlavu a pätu.
- zdalo sa mi, že Eugenia bola viac detektív ako Cyrus. Proste viac veci a indícii vyriešila ona ako on, čo mi prišlo dosť divné, keďže on sa tomu profesionálne venuje ona nie. Páčila sa mi tá jej intuícia na umelecké diela, tiež by som chcela takú schopnosť v nejakej oblasti.
- Cyrus je pre mňa trochu nepochopiteľná postavička. Príťažlivý, zaujímavý, ale tie jeho havajské košele ma zabíjali. Možno keby som ho videla naživo, tak by v tých košeliach vyzeral úžasne, ale to by musel byť poriadne charizmatický chlap, aby zatienil tie košele. Neuveriteľne mi liezli na nervy, ale potom som si zvykla, že patria k nemu, len škoda, že sme sa nedozvedeli prečo tie košele nosí.
- prijala by som možno viac nejakých zaujímavosti o tých predmetoch. Nejaký príbeh, ktorý sa za nimi ukrýva.
- ten sklenený dom by som chcela vidieť, aj jej byt.
- dej sa najviac odohrával na ostrove. Bol tak trochu detektívny, ale taký nejaký zvláštny. Nepochopila som, prečo všetko vyriešila ona a nie on - detektív.
- stretli sme sa tam aj s inými postavami - jej šéfka, jeho synovec, obyvatelia ostrova, jeho exspoločník (to ex mi mierne liezlo na nervy v jednej časti tam bolo samé, ex, ex, ex) a aj iné postavičky.
- bolo tam spomínané, že ľudia na ostrove si nezamykajú dvere. Dobre, keď som chodila na základku, tak sme ani mi u babky nezamykali dvere, ale dnes si to neviem predstaviť. Čo hovoríte na zamykanie / nezamykanie dverí?
- zaujalo ma tam spojenie "vysoké prsia". Čo je to?
- zapáčila sa mi tam jedná poučná veta od Cyrusovho starého otca - "Nemá zmysel pokúšať sa podnikať s človekom, ktorému nemôžeš veriť ani len potiaľ, pokiaľ nacikáš." (Aj keď pochybujem, že jeho starý otec použil slovo nacikať.)
- koniec bol dobrý, ale príliš dokonalý

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...