utorok 25. marca 2014

Meredith Duranová - Vznešený divoch


Anotácia:
Prepychové indické paláce, maharadžova pevnosť, vojenský tábor, šľachtické sídla vo viktoriánskom Londýne - to sú miesta, na ktorých Meredith Duranová rozohráva svoj silný príbeh o láske a vášni, o zrade a cti, o strate a zmierení.
Píše sa rok 1857. Mladučká Emma Martinová prichádza do Dillí, aby sa vydala za svojho dlhoročného snúbenca Marcusa Lindleyho. Jej príchod poznamenala tragédia: ako jediná prežila stroskotanie lode, pri ktorom zahynuli aj jej rodičia. Slobodomyseľná, umelecky nadaná dievčina sa nevie zaradiť do pokryteckej, snobskej spoločnosti a sklame ju aj snúbenec, z ktorého sa čoskoro vykľuje podliak a sukničkár. Keď sa chystá Lindleyho opustiť, vypukne v Dillí krvavá vzbura proti Britom. Emminou jedinou nádejou na záchranu je Marcusov bratranec Julian Sinclair, záhadný a nebezpečne príťažlivý muž, ktorému v žilách koluje zmiešaná krv...

O knihe:
- original - The Duke of Shadows
- asi nepochádza zo žiadnej série
- obálka - sa mi veľmi páči. Evokuje vo mne vášeň. Čo k romantickým knihám bezpochyby patrí.

Moje pocity:
- ak ste si všimli, tak ja nie som na vojnové knihy. Takže tu som sa s tou vojnou, vzburou trochu pasovala a čítala som knihu na dva razy.
- začiatok ma pohltil a v knihe som sa stratila. Najskôr sa mi veľmi páčila. Autorka nás hodila dá sa povedať do niečoho čo som najskôr nepochopila. Niekto stroskotal na mori, nejaká žena, umrela neumrela? Kto to bude? Nakoniec sme sa ocitli v Indii, kde sme sa stretli s očarujúcim hlavným hrdinom (ako lepšie prezrádza česky názov Vévoda dvojí krve - sexy exotika) a nie menej zaujímavou hlavnou hrdinkou.
- keďže sa Julian nachádza medzi dvoma svetmi India (matka) a Anglicko (otec) príde mi veľmi zaujímavý. Ovláda zvyky svojej rodnej vlasti, ale taktiež, keď treba je z neho džentlmen. Určite sa zachoval lepšie ako snúbenec hlavnej hrdinky, ale ten mi nejak sympatický nebol od začiatku. V strede sa to možno trochu zvrhlo a ja som bola na neho nahnevaná ako Emma, ale ku koncu ma zase očaril, aj keď vzťah medzi nimi mohol byť opísaný viac.
- Emma bola na začiatku zaujímavá, silná osobnosť. Nebola vyplašená a všetko zvládala podľa mňa s rozumom, ale nejak ku koncu možno pri strede knihy mi prišla trochu ako blázon, ale človek sa jej nemôže čudovať to čo videla dostalo aj mňa. Niektoré opisy z vojny by som vyzmyzikovala, ale dej by stratil pointu, lebo práve kvôli tým opisom vieme čo Emma prežila a prečo sa zachovala ako sa zachovala.
- nechýbal tam ani sex. Na konci mi prišiel už taký zbytočný, ale zase nevadil mi tam. Nebolo ho nejak veľa a bol zaujímavo opísaný. Žiadne zvrhlosti.
- bolo tam dosť vedľajších postáv, kedže sme s hrdinami chodili na večierky, boli sme pri ich úteku z krajiny, tak sme tam stretli dosť ľudí. Napríklad sme sa tam stretli s jej sesternicou a jej manželom, ale nepáčilo sa mi ako hnusne sa Emma k nej niekedy správala.
- taktiež ma tam zaujal Lockwood. Bol taký podpichovačný a tá jeho záhadná manželka. Dúfam, že kniha o ňom je a ak nie, že bude.
- taktiež sa mi páčilo, že sme mali nejakú exotiku v knihe India, ale taktiež aj Anglicko.
- zapísala som si jednu vetu alebo múdrosť, ktorá ma zaujala:
Chlapče, človek má niektorých ľudí vpísaných do dlane už od svojho narodenia. Sú s ním, aj keď to netuší, povedala mu kedysi dávno stará mama.
- zhrniem to asi tak, kniha nie je pre slabé žalúdky, ale ak dokážete prekusnúť nejaké tie drastické vraždy, tak určite stojí za prečítanie a nie len raz.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...