štvrtok 22. mája 2014

La Vyrle Spencerová - Nádherné svitanie


Anotácia:
Nezvyčajný inzerát v miestnych novinách spojí životy dvoch osamelých ľudí, ktorí sa nechtiac ocitli na okraji ľudskej spoločnosti. Po dlhých rokoch odstrkovania a posmeškov si Will Parker a Elly Dinsmorová nájdu cestu k spoločnému šťastiu a získajú uznanie a úctu konzervatívnych obyvateľov amerického mestečka.

O knihe:
original - Morning glory
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - nekomentujem. Autor obalu asi nečítal knihu.

Moje pocity:
- konečne to mám za sebou. Knihu som mala rozčítanú asi mesiac alebo mi to tak aspoň pripadalo.
- začiatok bol úžasný. Neviem, či som takúto knihu už niekedy čítala. Knihu, kde neboli obaja hlavní hrdinovia dokonalí, bohatí. Títo dvaja boli dokonca poriadne skúšaní životom... On bývali trestanec. Ona vdova s dvoma deťmi a s ďalším na ceste, o ktorej si každý myslí, že je blázon. Chvíľu to tak vyzeralo. Hlavne s tým inzerátom. Ako by takýto dvaja ľudia mohli byť hlavnými hrdinami? Jednoducho, aj keď to vôbec také jednoduché nebolo. Kniha bola veľmi dobre napísaná. Jedna báseň. Začiatok som prečítala ani neviem ako. A potom to prišlo.
- prišla vojna a ja som sa cez to nemohla prehrýzť. Doslova som pri tej knihe trpela, ale kedže čo začnem čítať aj dokončím (pokiaľ to nie je naozaj, naozaj zlé). Takže aj túto knihu som konečne včera zdolala  a mala som z nej zvláštne pocity.
- začiatok a koniec hodnotím ako úžasný. Stred by bol tiež dobrý, ale keďže bol vojnový, tak za mňa nieeeee. Ale knihu určite odporúčam, lebo sa pri nej nebudete nudiť.
- stretli sme sa tam so zaujímavými postavičkami. Najviac ma asi zaujala slečna Beasleyová. Tá by sa mi páčila aj ako hlavná hrdinka, ale keďže bola vo veku, že by mohla byť Willovi starou mamou a bola stará dievka, takže asi to nie je na hrdinku nejakej romantickej knihy. Ale bola veľmi milá a srdečná.
- na Willovi sa mi veľmi páčilo, že si aj prácu upratovača cenil ako by to bola práca riaditeľa. Veľmi pekne to autorka opísala.
- jedna z veci, čo sa mi okrem vojny nepáčila bol detailne opísaný pôrod. Neodpočúvam ľuďom, ktorý ešte nerodili. Myslím, že je to desivé.
- ak vám nevadia vojnové veci a zaujíma vás ako to vyzerá, keď majú hlavní hrdinovia čo to odžite a vôbec nevyzerajú ako hlavný hrdinovia prečítajte si túto knihu.
- PIKOŠKA zo zákulisia - hľadám knihu podľa anglického názvu - All rights reserved. Hľadám, hľadám. Nič som nenašla, tak som si povedala asi na tú knihu zabudli, nedali ju do zoznamu alebo čo. Potom rozmýšľam, ale kto by pomenoval knihu - Všetky práva vyhradené? :D Stáva sa. Zaujímalo by ma čo som robila vtedy (články si chystám skôr), keď som opisovala názor, ale tak kopla som sa len o riadok. Aspoň bola zábava :)

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...