štvrtok 14. augusta 2014

Jayne Ann Krentzová - Klenoty noci


Anotácia:
Knihovníčka Mercy objaví záhadnú knihu, o ktorú prejavia záujem dvaja muži. Pre jedného z nich, Crofta, sa kniha stane kľúčom k vyriešeniu veľkej záhady a súčasne cestou k Mercinmu srdcu...

O knihe:
original - Midnight jewels
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - nie je zlá, ale nepáči sa mi

Moje pocity:
- Croft prišiel za Mercy do jej kníhkupectva ako duch. Ona sa ho bála, že je nejaký úchyl, ale hneď ho zobrala domov, aby mu ukázala knihu a po troch dňoch sa s ním vyspala. S tým som sa nemohla nijako stotožniť.
- ale zrkadlový s.x na prvých stránkach bol celkom zaujímavý
- na Croftovi ma zaujímalo ako to robí, že (skoro) nikdy nezazvoní na zvonček v jej kníhkupectve. Tiež sa mi páčilo, že bol taký záhadný. Aj tá jeho filozofia násilia a tie kruhy boli zaujímavé.
- meditácia. Och ako by som ja chcela vedieť meditovať, ale keď ja mám v hlave toľko myšlienok, že to by musel byť iný majster, aby ma naučil meditovať a všetky tie moje myšlienky mi vyhnal z hlavy aspoň na minútku. Oni tam meditovali obaja. Najskôr on a potom tým nakazil aj ju.
- Mercy mi prišla zaujímavá už len tým, že má kníhkupectvo. Kto by nechcel vlastné kníhkupectvo? Ja áno. Ale prekvapila ma neskôr aj tým ako všetko zvládala. Nepovedala by som to na ňu.
- tie posteľné scény mi už trochu liezli na nervy. Ako viem, že v takýchto knihách je to normálne a rada si to prečítam, ale niekedy cítim, že to tam nepatrí a je toho až príliš.
- páčilo sa mi, že tu bolo aj dosť romantiky (niekedy až smiešne veľa), ale takisto tu bolo aj trochu detektívky.
- postáv tam bolo pomenej - dvaja hlavný hrdinovia, jej asistentka, kupec knihy a jeho traja zamestnanci potom nejaké drobné, pár stranové postavičky (recepčný...)
- ani prostredia tam nebolo veľa - jej kníhkupectvo, jej byt, dom a okolie kupca knihy
- koniec bol dobrý. Nemám mu čo vytknúť. Možno len to, že to bol koniec, ale zase to znamená začiatok ďalšej knihy.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...