štvrtok 25. septembra 2014

Doris Parmett - Nedokončená záležitosť (Love story)


Anotácia:
Marybeth Winstonová sa pretĺka životom ako samostatná emancipovaná žena.
Jej ekonomická situácia nie je ružová, ale za nič na svete by neprijala pomoc od Jima Davisa, svojej študentskej lásky.
Marybeth sa kedysi ako dôverčivá romantická študentka zaľúbila po uši do Jima, ale ich láska nemala šťastný koniec a ostala nedokončenou záležitosťou... Po rokoch sa znovu stretávajú za dosť kurióznych okolností - Jimov nevlastný otec sa zaľúbil do rozvedenej Marybethinej matky. Kým ich rodičia to majú v citovej oblasti zdanlivo jasné, ich deti musia vyriešiť ešte nejeden problém.
Z romantickej Marybeth sa časom stala opatrná žena, ktorá chce za každú cenu ostať nezávislá. Odmieta jednu Jimovu ponuku za druhou.
Je Jimova láska natoľko silná, že dokáže presvedčiť Marybeth, aby prijala jeho pomocnú ruku
bez obáv o svoju nezávislosť? Je emancipácia tou pravou hodnotou, od ktorej závisí šťastie ženy?

O knihe:
original - Unfinished business
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - fajn

Moje pocity:
- páčilo sa mi, že sme sa tam stretli s dvoma pármi. Marybeth a Jim; Gerry, Jimov nevlastný otec a Charline, Marybethina matka. Na konci (teda skôr už po konci) knihy bola taká zaujímavá vsuvka. Neviem, či si ju autorka vymyslela alebo to bolo naozaj, že jej nápad na túto knihu dali práve tieto dvojice.
- tiež ma zaujalo, že každý tam mal nejaké zaujímavé povolanie. Marybeth je umelkyňa, tvorí z hliny. Jim vlastní reštaurácie Quick Stop (v skutočnosti sú to, ale potraviny - trochu som googlila:), Jimov nevlastný otec je policajt a Marybethina matka píše rubriku do novín, kde radi sklamaným čitateľkám.
- boli sme s nimi aj na víkendovom výlete. Tam to bolo fajn, ale také čo ja viem. Veľa sa toho stalo na pár stranách, ale dobre beriem.
- páčilo sa mi ako ju  James volal Broskynka (aj jej mačka sa tak volá, trochu úchylné:)
- vedľajšie postavy tam boli asi tri, ak sa nemýlim, ale mali len pár viet. Najčastejšie sa tam z nich ukazoval jej priateľ Dennis.
- páčilo sa mi, že a ako si Dennis našiel priateľku a zároveň sa  mi aj nepáčilo, že každý si niekoho našiel, ale chápem, keby to je séria tak mu autorka nájde priateľku v ďalšej knihe, ale takto sa musel tu potlačiť s nimi, len je to škoda. Ich stretnutie vyzeralo zaujímavo. Na viac stranách to mohla byť zábava, aj ten ich vzťah potom.
- koniec bol taký presladený. Ja zvládam čaj s cukrom aj s medom, ale v tomto konci bol cukor, med a ešte asi niečo iné a potom toho bolo až prehnane veľa a sladké ako hovado.
- kniha sa mi páčila, aj keď mala nejaké tie chybičky, či už veľa sladkého alebo také nezmyslené hádky... Ono by to možno bolo lepšie, keby sa príbehu ujala nejaká big spisovateľka, lebo príbeh je dobrý, zaujímavé, dva páry, v rovnakom čase, pohoda, nepohoda, ale podľa mňa sa to dalo aj lepšie podať. Možno je to nedostatkom strán? Neviem, ale určite neľutujem, že som si knihu prečítala. Bola dobrá. Nie úžasná, ale dobrá aj kúštek lepšia, takže za mňa smelo do nej. Nečakajte nič extra, ale oddýchnuť sa pri nej určite dá.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...