utorok 7. októbra 2014

Jayne Ann Krentzová - Koralový bozk


Anotácia:
Nádejnú spisovateľku Amy Slaterovú trápi opakujúci sa sen. Ustavične jej pripomína desivú príhodu, ktorú prežila na ostrove v Tichom oceáne, kde sa usadili jej rodičia. Amy cíti, že nebude mať pokoj, kým nezistí, čo sa vtedy v skutočnosti stalo. Spolu s príťažlivým Jedom vyrieši tajomnú záhadu minulosti a s prekvapením spoznáva, že ich priateľstvo prerástlo do hlbšieho citu.

O knihe:
original - A coral kiss
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - tá slečna mi pripomína moju maminku a tetu. Ako mala si pamätám, že nosili také háro, maľovali sa tak... Ale keby som nato nemala pekné spomienky asi by sa mi obálka páčila rovnako ako ostatné z tejto série (fujky).

Moje pocity:
- anotácia kúštek zavádza. Ona síce máva desivé sny z toho čo sa jej stalo, ale chce zistiť čo sa stalo v minulosti. Nie teraz. Ale možno som len ja pochopila anotáciu trochu blbo.
- hneď začiatok bol zaujímavý. Jed volá Amy, lebo potrebuje pomoc. Pritom by jej nemal volať, lebo nemá nato právo. Také celkom zaujímavé hodenie do deja, keďže Amy mu potom robila tak trochu opatrovateľku a skoro stále boli spolu.
- príde mi vtipné, keď spisovateľky spravia z hlavnej hrdinky spisovateľku. Je to také ako keby písali o sebe. Aj keď teda také strašidelné knihy ako píše Amy by sa mi nechcelo čítať. Asi aj preto sa mi táto kniha až tak nepáčila. To sliedenie po tmavých, úzkych jaskyniach, pod morom... nič pre mňa.
- Jed, okrem zvláštneho mena (v celej knihe som jeho meno čítal ako jed, takže plná kniha otrávených ľudí), bol dobrý hlavný hrdina. Taký sexi agent. Okrem toho vo voľnom čase vyrábal vtáčie klietky, čo mi prišlo zaujímavé. Hlavne z toho opisu, že vyzerajú ako starobylé budovy (napríklad: talianske barokové sídlo...). Páčilo by sa mi mať takú klietku, aj keď vtáčika by som do nej nedala a ak by som tam dala kvetinu ako Amy asi by neprežila. Možno by som si na ňu vešala šperky alebo čo. Využitie by sa určite našlo.
- dej sa odohrával v Kalifovej Zátoke, kde bývali hlavný hrdinovia a na ostrove Orleana, kde bývali jej rodičia
- život na ostrove môže byť zaujímavý. Chcela by som si to vyskúšať, ale neviem, či by ma to dlhodobo bavilo.
- bolo tam viac postáv - jej priateľ, ktorý na ostrove zahynul; jej rodičia (boli milí a zdržali sa pár stánok); traja záporáci; Rosie a Hank, majitelia hostinca na ostrove (tí mi prišli ako milí ľudia. Ako keď sú v historických románoch dobrá, starostlivá pestúnka a ochranársky, milý lokaj/komorník).
- musím sa, ale priznať, že jedného zo záporákov (presnejšieho toho syna) mi bolo ľúto. Narobil zlobu, ale dajme tomu, že to nebolo kvôli peniazom, ale kvôli tomu, že chcel mať niečo po otcovi?  Bolo by to krajšie, keby to tak bolo, ale tak možno kúsok pravdy na tom bude.
- drahokamy alebo kamienky? To prvé určite poteší, to druhé vie poriadne naštvať a aj sklamať. Čo myslíte čo našli oni? Čítajte :)
- ku koncu ma kniha už prestávala baviť, zdalo sa mi, že sa to nejako naťahuje. Ale tak zase ako by sa to dalo skrátiť? To by bola zrejme nuda. Trochu omáčky okolo toho neuškodí.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...