sobota 29. novembra 2014

Považský hrad - stredoveká kuchyňa

Do tohoto článku som sa nemohla dlho dokopať. Hlavne preto, že bude trochu aj negatívny alebo ako to povedať. Proste čakala som od tohto výletu niečo viac ako som dostala.

Sobotu (16.8.2014) sme sa rozhodli ísť pozrieť na Považský hrad mala tam byť stredoveká kuchyňa, čo ma dosť navnadilo a povedala som si už sme tam síce boli a je to celkom ďaleko, ale prečo nie.
Na Beckove sme koštovali, teraz Vám presne nepoviem čo to bolo, ale bol to chutný pečený syr s džemom a chrumkavým chlebom. Či už to bolo stredoveké neviem, ale zaujímavé a chutné to bolo určite a preto som sa rozhodla ísť aj sem, že tu zase okoštujem niečo chutné a stredoveké. Musím však povedať, že pečené klobásky a kuracie neviem, či krídla alebo stehná (neostali sme dlho) nepovažujem za nejakú zaujímavú kuchyňu, ktorá by ma tam nalákala aj nabudúce.

Zrejme si každý pod stredovekou kuchyňou predstavujeme niečo iné, aj keď priateľ dostal bryndzový koláč s klobásou a to by som mohla nazvať stredoveké zaujímavé jedlo, ale keďže tam nebolo nič čo by som si dala ja a hlad je silnejší, tak sme tam neostali dlho a išli sme domov. Takže za mňa nabudúce už nie, ale vy skúsiť môžte (a potom mi dajte vedieť ako sa vám páčilo), lebo napríklad pán, ktorý tam mal vystavené archeologické vykopávky z hradu a jeho okolia, tak ten ma zaujal. Zaujímavo o tom rozprával a určite by som si pozrela zbierku, ktorú má doma.

Pozreli sme si ako sa pomaly zrúcanina hradu mení (hádam k lepšiemu). Chvíľu sme si aj vypočuli pána, ktorý rozprával niečo o hrade, ale keďže som bola lenivá tam stať, tak sme sa k skupinke nepripojili. Pobehali sme si po hrade, pozreli si výstavu fotiek, ktoré boli aj na predaj na záchranu hradu.

Nepáčilo sa mi, že na stránke bolo písané na nejakú hodinu a na tú hodinu ešte nič nebolo nachystané. Neviem prišlo mi to také chaotické. Buď tam mali napísať príchod neskôr alebo nachystať to načas alebo aj s nejakým meškaním, ale nie zase s veľkým.


Teraz už poďme na fotky.



Zaparkovali sme pri kaštieli. (toto je fotka z cesty domov, takže parkovisko je plné)


Potom sme vyšliapali takýto kopček.




A potom kuštek väčší asi 15 minút.


Ak budete po ceste unavený môžte si oddýchnuť na tejto lavičke, ak ju nájdete.


Po chvíli sa vám za stromami ukáže skrývajúca sa zrúcanina Považského hradu


Môžte vidieť, že na zrúcanine sa pracuje.


Na začiatku tam nebolo veľa ľudí.


Tu sú spomínané fotografie zrúcaniny hradu, ktoré boli na predaj.


výhľad


Tu je ten pán, ktorý rozprával nejaké zaujímavosti o hrade, ale keďže sme boli viac hladní ako zvedaví, tak sme sa nepridali.


Priateľ dostal aj koláčik. Ten mi prišiel celkom ako stredoveká kuchyňa, aj keď možno nie je, ale ten by ma o tom presvedčil. Ale tie chystané klobásky a kuracie krídelka alebo stehienka, tak tie by ma nepresvedčili ani keby som umierala hladom.


Postupne sa to pomaly napĺňalo. Neviem či sme my mali zlé info o čase, ale myslela som, že tam prídeme a bude všetko nachystané a v plnom prúde a prdlajs. Čakali sme tam ako tie čakanky od Lisy Kleypas (až nato, že im to v knihe dopadlo lepšie ako našim bruškám).


Ale musím povedať, že pánko, ktorý tam mal výstavku veci, ktoré sa našli na hrade alebo v okolí, tak ten ma veľmi zaujal. V dedine by mal mať izbu, v ktorej tieto vecičky vystavuje. Pridávam aj článok, ktorý som o ňom našla. TU. Takže ak budete na hrade odporúčam Vám navštíviť ho. Ak vás nezáujme to čo tam má (o čom pochybujem), určite vás zaujme svojím rozprávaním. Aspoň mne sa s ním príjemné rozprávalo. Teda ja som skôr počúvala a nasávala informácie.





Neviem, či odporúčam ísť tam kuk, aj keď vlastne prečo nie. Len nemajte veľké očakávania, ale možno sa to do budúceho roka zlepší a bude aj čo jesť a aj všetko načas. Lebo možno potom, čo sme odišli to tam ožilo, keďže malo byť nejaké vystúpenie a bohvie čo ešte. Ale keďže aj počko vyzeralo, tak všelijako, tak sme sa naozaj nechceli zdržovať. A boli sme aj hladní a stredovekej kuchyne by sme sa nedočkali, tak sme sa tam neohriali dlho. Nasadli sme do auta a šli domov.

Dúfam, že sa vám článok páčil a nezdá sa vám priveľmi negativistický. Prajem peknú sobotu a poriadne si ju užite :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...