utorok 9. decembra 2014

Johanna Lindseyová - Tajomný dar


Anotácia:
V rodinnom sídle Maloryovcov žije tretí markíz z Haverstonu - Jason Malory. Keď sa pred tridsiatimi rokmi zaľúbil do slúžky Molly a mal s ňou syna Dereka, vtedy mu ani nenapadlo, že by sa s ňou mohol oženiť. Za manželku si zobral grófku Frances a zveril jej aj synovu výchovu. Čoskoro zistil, že to bolo zlé rozhodnutie. S grófkou sa rozviedol a s Molly celý život udržiaval ľúbostný vzťah - navonok ďalej vystupovala ako gazdiná na panstve a rodina netušila, aký príbeh sa odohráva v pozadí. V predvianočných dňoch sa ako každý rok všetci stretávajú na panstve. Na stolíku pred kozubom sa z ničoho nič objaví slávnostne zabalený dar. Je stredobodom pozornosti, vzrušenia, dohadov... Nikto netuší, že v pravý čas prichádza posolstvo predkov, ktoré im pomôže odhaliť minulosť.

O knihe:
- original - The present
- 6. časť zo série o rodine Malory - Anderson
Miluj len raz; Nežná rebelka; Nežný darebák; Čaro mladosti; Vyznaj mi lásku; Tajomný dar; Zamilovaný darebák; V zajatí túžob; Neodolateľne zvodná; Niekto dokonalý; Búrlivé vyznanie
- obálka - páči sa mi. U Lindseyovej sa inak ani nedá.

Moje pocity:
- to, že je táto kniha šiesta časť, ale preložili ju u nás až teraz. Nevadí. Hlavne, že sa preložila, ale to že sa v preklade stratila polovica strán? OMG!!! Pením jak besná líška. Ľudia, ktorý nečítajú asi nepochopia aké je dôležité každé jedno slovíčko v knihe pre knihomoľa. (a ešte je aj nejak nakrivo odrezaná a skoro trčia stránky :P)
- nemám rada tenké knihy. Nie, že by som ich úplne nemala rada, veď ako rýchlovka sú dobre, ale jednoducho je nemožné tam poriadne rozbehnúť príbeh a ešte nemožnejšie, keď tam chcete toho napchať veeeeľa.
- zo začiatku mi tam nesadol vek hlavných hrdinov. Proste 30 rokov sa milovali a až teraz sa dokopali k tomu dať sa dokopy aj verejne? Trochu smutné, tak dlho spolu a zároveň od seba.
- nechápala som prečo si Molly nechce zobrať Jasona. Možno to bola iná doba alebo bola tak vychovaná, ale ja už som zvyknutá, že nie je nič nenormálne, keď si gentleman vezme neurodzenú ženu alebo naopak. Takže tie jej caviky mi prišli trochu zvláštne. Hlavne v tejto rodine, aj keď som ešte neprečítala všetky knihy, ale z počutia viem aká je to škandalózna rodina, takže jeden škandál hore-dole.
- okrem vzťahu Molly a Jasona sme sa dozvedeli ako to bolo medzi Jasonovými starými rodičmi a tam bol aj kameň úrazu. Okrem toho, že autorka tu chcela rozobrať pomaly celú rodinu Malory-Anderson, rozoberala tu aj 3 páry (Molly-Jason, Christopher-Anastasia, James-Georgina) a to už je na takúto tenkú knižku nereálne, aby to bolo dobre. Teda aspoň také dobré ako to mohlo byť. A taktiež ak to mala byť kniha o Molly a Jasonovi, tak tam mali byť spomenutí častejšie ako jeho starí rodičia, ktorý ich na plnej čiare zmazali z knihy a ostal po nich, len fliačik v anotácii, že je to ich kniha. Skôr by som túto knihu pokladala za knihu o Christopherovi a Anastasii ako o Molly a Jasonovi.
- príbeh o jeho prastarých rodičoch ma veľmi zaujal, ale asi z dôvodu hrúbky knihy sa nemohol viac rozoberať, čo bola škoda, lebo to bolo naozaj zaujímavé. Nebudem prezrádzať, ale vyjasní sa tam kopec vecí po otvorení toho tajomného daru.
- pripomína mi to knihu Lisa Kleypas - Láska v čase Vianoc, tiež sa tam chcelo rozoberať všetko - všetky čakanky, hlavný hrdinovia..., ale bohvie ako to nevypálilo. A takisto aj táto kniha. Nemôžem povedať, že je zlá, ale chýba jej ako by som povedala o človeku, sexepíl, ale možno je to naozaj len počtom stránok. Neviem.
- pred čítaním knihy by sa zišlo prečítať si predošlé knihy alebo rodokmeň, aby sa človek vyznal v toľkých menách, aj keď tam bolo napísané kto je kto, ale aj tak som v tom mala trochu mišung.
- dej sa odohrával na panstve v Haverstone
- čo z toho vyplýva? Kniha Vás síce na Vianoce nenavnadí možno na pár sekúnd. Je tam toho veľa na málo stranách. Za hlavných hrdinov považujem jeho prastarých rodičov, ale aj tak sa mi kniha páčila.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...