piatok 31. januára 2014

Januárové úlovky

Tento mesiac mal byť v šetriacom móde. A čo myslíte bol? Nie. Ale musím povedať, že som nekupovala nič čo by som nepotrebovala. Všetko, čo si kúpim mám premyslené, až potom to kúpim. Časom na blogu pribudnú nejaké moje nové wishlisty, aby ste videli/vedeli o čom momentálne uvažujem, že by som potrebovala, ale môžem len snívať alebo wishlistovať.

Čo mi január priniesol? Okrem nového roku, bolesti zubov (rastie mi zub múdrosti ani neviem ako dlho a stále sa mu nechce nadobro von), rožok s paštékou mi odlomil zo zubu, lieky od kožného mi urobili "obrovskú" službu (o čom bude aj článok), konečne som si urobila poriadny debilník na blog a všetko som si skoro dobre zorganizovala, takže by to tu malo frčať. Uvidíme. Január bol o nečakanom utrácaní na "debiliny" - lieky, zubár... Dúfam, že február ma viac poteší :)

Kozmetika:


Nivea detský šampón - keďže som si konečne dožičila luxus v podobe kvalitných štetcov musela som im dopriať aj niečo na umývanie. Zatiaľ len tento šampónik, ale už pokukujem aj po čističi na štetce od MAC, keďže ho Samanta odporúča. Možno je to len reklamný trik, ale keďže sa bojím, aby mi niečo iné nedoničilo štetce, tak chcem tento. Zháňala som ho aj na zahraničných stránkach, ale veľmi ma "potešili", keď som si prečítala, že posielajú len do Čiech a na Slovensko nie :D No čo asi sme iný. Nevadí. Takže, ak by ste mi vedeli poradiť, kde by som ho kúpila za nejakú rozumnú cenu budem rada.
Neutrogena krém na ruky - v Tescu ho mali za 5,- e to som si povedala, že nehrozí. V Kauflande som ho našla  za 4,- e, tak som si povedala, že skúsim, ale zatiaľ ma to za tie prachy nepresvedčilo. Som zvedavá.


BC Cannabis krém na tvár - našla som ho u jednej známej, tak som sa povypytovala, kde ho kúpila a keď mi povedala, že v malej drogérii u nás v meste bola som prekvapená. Dala mi na skúšku zo svojho krémiku a toniku, ale keďže ho bolo len kulik, ale aj tá troška ma presvedčila, tak som tam šla a kúpila tento krém, ale keď som si pozerala ich stránku nášla som si Aloe vera, čo by som chcela radšej skúsiť alebo antakne, ale keďže tu to nemali ešte skúsim PD, lebo z netu ma to objednávať neláka.


Paletka 180 očných tieňov - jedine očné tiene, ktoré som vlastnila boli čierne, tak som si chcela kúpiť nejakú peknú paletku. Rozmýšľala som nad MUA, Sleek a Urban Decay, ale za tie prachy mi to nestálo aspoň teraz nie. Viem MUA drahá nie je, ale cez net s poštovným 5,- e nehrozí. Táto má veľa tienikov a niektoré fakt krásne. Výdrž  je o ničom, ale dúfam, že po čase pribudne aj nejaká báza (, ktorú som ešte nemala) a hádam to bude lepšie.

Ostatné:


Čajík "ALOE VERA" - tento čaj mi kúpil Priateľ, keď sme sa boli výletuvať v Martine. Po ceste sme sa zastavili napapať v reštike a tam ich mali, tak som si jeden chcela dať, ale keďže som si ich všimla neskoro a mala som už objednaný zelený čajík, tak som si ho odniesla domov, ale čo bolo moje prekvapenie, keď mi doniesli ALOE VERA čajík? Že v ňom ani aloe vera asi nie je. Je na ňom napísaných miliónpäťsto príchutí, ale tak prečo tam napísali aloe vera a nie gebuziny a aloe vera? Jaj naštvali ma a ešte aj Priateľ, keď mi to hovoril, že to nembude aloe vera, to by bolo drahé. No tak, lebo čajík za 2,50 či koľko stál vôbec nie je drahý. Kašlať nato. Nabudúce budem vedieť.


"Kľúčik / čítačka" - netuším ako to nazvať. Priateľ mi to kúpil, lebo moja čítačka kariet na notebooku nefunguje. Takže určite užitočná vec.


Aroma lampička a čajové sviečky Kaufland - konečne sa mi/nám podarilo nájsť nejakú peknú, obyčajnú, ale zaujímavú aroma lampičku za rozumnú cenu. Hneď som zobrala aj balíček 50 ks sviečok a dali sme si ho s Polovičkou napoly.
Jasmín olejček - nevonia tak ako som čakala, ale je to príjemná vôňa.


Eukalyptus olejček - konečne sa mi ho podarilo zohnať, ale tuším ho nebudem použivať tak často, lebo strašne silno vonia a ani ta vôňa mi nie je príjemná, len s ňou budem raz za čas čistiť vzduch a zabíjať bacile.

Knihy:


Eloise Jamesová - Veľa kriku pre teba
Nora Robertsová - Sen v bielom
- viem sľúbila som si, že si nekúpim najbližších pár mesiacov žiadne knihy alebo aspoň kým neprečítam tie čo mám. Tie som ešte neprečítala, ale! (áno vždy sa nájde nejaké ospravedlnenie). Knihy mi kúpil Priateľ, takže som povedala, že to budú Valentínske knihy a po druhé Sen v bielom mi chýbala do zbierky (už len posledná časť a mám v knižnici svadobné kvarteto komplet) a Veľa kriku pre teba ma tiež zaujala dávnejšie, keď som ju videla na nete. Od autorky som ešte nič nečítala, tak som zvedavá čo to bude.

Občas som mala chuť január z kalendára vyškrtať, ale priniesol mi aj pekné veci nie len tie hnusné. Aký ste mali prvý mesiac v roku vy? Konečne piatok. Teším sa na moju Polovičku a oddych. Prajem vám pekný deň a krásny víkend :)

štvrtok 30. januára 2014

Mary Baloghová - Pavučina vášne


Anotácia:
Keď Ellen Simpsonová stratí v bitke pri Waterloo milovaného manžela Charlieho, jediné, čo ju drží nad vodou, je opatera ťažko raneného Dominica, lorda Edena. Dominic po krásnej Ellen tajne túžil celé roky, no manželka jeho najlepšieho priateľa bola preňho nedostupná. Teraz mu už nič nebráni, aby jej dal najavo svoju náklonnosť. A hoci Ellen zvodný šľachtic priam neodolateľne priťahuje, z istých dôvodov, ktoré pozná len ona, mu nie je schopná úplne otvoriť srdce. Dominic sa však za nič na svete nemieni vzdať ženy svojho života...

O knihe:
original - Web of Love
- zo série pavučina
Pavučina lásky, Pavučina vášne,Diablova pavučina, Prísľub lásky
obálka - taký priemer. Nič z čoho by som padla na zadok, ale ani nič čo by ma urazilo a po prečítaní knihy sa k nej aj celkom hodí, keďže o niečom podobnom snívala aj hlavná hrdinka. Domček, záhrada, vidiek...

Moje pocity:
- to, že je anotácia od nejakej stej strany, to mi nevadí, ale to, že zavádza a píše sa v nej, že Dominic po nej tajne túžil celé tie roky? Pokiaľ som dobre čítala, tak netúžil. Ok možno pri jednom tanci, keď bola doňho hodená, tak ju začal brať ako ženu a ona jeho ako muža, ale inak som si neni vedomá, žeby slintal po manželke svojho dobrého priateľa.
- názov knihy - prvá časť sa volá Pavučina lásky a táto kniha sa v angličtine volá Web of Love? Treba k tomuto niečo dodať? Len to, že nechápem tie preklady.
- knihu som začala čítať, odložila, vrátila sa k nej, odložila, čítala a to všetko v priebehu pár hodín, kedy som sa nevedela rozhodnúť, či čítať ďalej alebo siahnuť po inej knihe. Nejak som sa do nej nevedela vžiť. Vojny nemusím. Nemám ich rada a tu toho vojnového bolo dosť, ale som rada, že som čítala ďalej, lebo kniha je naozaj dobrá. Keď si odmyslím tú vojnu a že na začiatku sme sa zoznámili s jej mužom, ktorý umrel. Čo podľa mňa nie je pekné, aby nám autorka predostrela krásny vzťah, aj keď možno skôr otcovský, ale o tom neskôr a potom jej manžela zabila :(
- nepáčilo sa mi, keď Charlie volal svoju manželku dievčatko. To čo je pedofil? Nestačilo, že bola od neho o toľko mladšia, ale volať ju ešte aj dievčatko? Fakt mi to prišlo viac ako otcovský komplex, ale aj tak to bolo veľmi pekné manželstvo. Nech v ňom bol akýkoľvek druh lásky.
- Ellen a Dominic boli dobrý hlavný hrdinovia, ale niekedy mi liezlo na nervy, že sa všetko točí, len okolo smrti jej manžela, čo oni dvaja vykonali a tak si zničili priateľstvo... Ale bolo to pekne dopĺňané opismi vojnových zážitkov, aj zážitkov v Amberly. Tie ich výletíky sa mi páčili. Kniha je dobré napísaná, to sa autorke nedá vytknúť. Nie je ani trošku nudná alebo niečo podobné. Len škoda, že nás nezaviedla aj do Wiltshiru - Dominicove panstvo.
- Madelaine sa mi tu páčila viac ako v knihe Diablova pavučina. Bola tu opísaná ako človek, príjemná osôbka a nie ako bezduchá bábka ako sa mi javila v knihe o nej. To ako sa starala o zranených a umierajúcich by som na ňu nepovedala. Naozaj mi tu bola veľmi sympatická.
- Jennifer, nevlastná dcéra Ellen, mi najskôr prišla taká detinská, že sa teší len z tancovania, nákupov, zábavy, ale bola to dobrá duša. Mala čosi do seba a nemyslela len na seba, ale aj na druhých. Neviem prečo som si na ňu na začiatku spravila taký zlý obraz. Ale viem. Liezla tam kde nemala = chcela Dominica.
- nadporučík Penworth - na začiatku mi moc nesedel, ale potom s ním bola sranda. Hlavne, keď bol v spoločnosti jednej mladej dámy a vymieňali si štipľavé poznámky. Ich príbeh ma možno zaujal viac / rovnako ako ten o hlavných hrdinoch. Škoda, že o nich nie je nejaká samostatná kniha, ale v Diablova pavučina sa s nimi ešte stretneme. Teda ja som sa už.
- už len odporučenie - pri týchto knihách je dobré ich čítať postupne. Nie na preskakovanie ako ja, lebo v tom bude mať človek trochu bordel.

Za mňa:

streda 29. januára 2014

5 veci, bez ktorých nemôžem byť

1. dioptrické okuliare



- už v predajni som sa do nich zamilovala. Pretože mi pripomínajú Monster High a ja ako dieťa som musela mať tieto a žiadne iné.
- okuliare nosím už od prvej triedy na základnej škole. Dokážem si predstaviť život aj bez nich, keďže mám len jednú dioptriu silnú ako hovädo (a to nepreháňam), ale druhá je v pohode, takže aj medzi ľudí chodím skôr bez okuliarov, ale keď ich nemám dlhšie na očiach, tak ma bolí hlava, takže doma ich nosím poctivo.


2. knihy


- aby som sa príjemne cítila musím byť obklopená knihami. Často ich nosím v kabelke, hlavne k lekárovi alebo niekde kde mám čas si čítať. Nie som až taký blázen, aby som čítala úplne všade, lebo ako sa poznám zabudla by som vystúpiť a skončila by som až na poslednej zastávke a taktiež do veci narážam aj bez knihy v ruke, takže s knihou za pochodu by to bolo ešte horšie. Keď čítam neznášam, keď ma niečo vyrušuje. Ja sa musím knihe venovať na 99% a to si neviem predstaviť niekde na lúke alebo v parku... S tou mojou predstavivosťou si predstavujem, že mi niekto vybieľuje peňaženku a ja si to kvôli napínavému deju ani nevšimnem alebo zase registrujem každého čo prejde okolo mňa ako podozrivého úchylaka.
- do knižnice nechodím. Po prvé nechápem prečo mám platiť za knihy a potom ich vracať, keď za ne môžem zaplatiť a mať ich doma. Po druhé knihy čítam xy krát a nikdy ma neomrzia, takže som rada, keď môžem prísť ku svojej knižničke a pokochať sa na nej pohľadom a vybrať si nejakú už prečítanú knihu a oddýchnuť si pri nej. Dúfam, že raz bude moja knižnica taká veľká ako moja láska ku knihám.
- ale mám problém s požičiavaním kníh. Už nikdy nikomu, keďže som s tým mala zlé skúsenosti a knihy sú pre mňa srdcovou záležitosťou a hrdinovia v nich sú ako moji priatelia, tak sa ich jednoducho neviem vzdať pre nikoho. Ale mám problém to ľudom vysvetliť, že nie, nepožičiam knihu. Toto sa musím naučiť a neschovávať sa, keď niekto chce nejakú požičať.
- ešte posledné priznanie. Bozkávam knihy :D a nie len to. Dokonca sa s nimi aj túlim a spávam s nimi. Ale láska je láska a nejako sa prejavovať musí. Preto aj tie pusinky na konci recenzii, lebo sú naozaj pravdivé, aj keď niekedy to nekončí, len pri 5 pusách, ale keď je niečo dobré zaslúži si to odmenu. No nie?


3. ponožky


- do ponožiek som ešte väčší blázon ako Seeley Booth, pretože ja mám ponožky na sebe 24 hodín denne. Teda všade okrem sprchy. Bez ponožiek by som ani zaspať nedokázala a asi by som zamrzla. Milujem, keď majú ponožky všelijaké nezvyčajné farby, obrázky... No proste, keď sú také bláznivé ako ja. Ale nebojte sa do sandálov ich nenosím.


4. krém na ruky


- bez krému by som asi ani v divočine neprežila. Neznášam, ten pocit vysušených rúk. Takže krém musím mať stále poruke a natierať, natierať. Zase nie som nejaká šialená osoba na toto. Keď nemám po ruke mastičku, tak to prežijem, ale rozčuľuje ma ten suchý pocit na rukách. V poslednom čase (nie len v zime, ale aj v lete) mám nejak suchú pokožku, aj na tele, aj na rukách. Takže darček v podobe krému na ruky sa u mňa nikdy nestratí.


5. hudba, filmy, seriály

The Big Bang Theory

Teória veľkého tresku

- pri každej práci si musím pustiť nejaký ten podmaz. Pri niektorej hlasno, pri niektorej len tak, aby nebolo ticho, ale ani aby ma to vyrušovalo. Napríklad milujem upratovanie pri hudbe, keď pri tom ešte aj zadkom vrtím, ale keď čítam knihu alebo robím niečo na pc, pri čom sa musím sústrediť, tak si hudbu púšťam len veeeľmi tichučko. Ale aby to nevyzeralo divne viem žiť aj v tichu, len proste hudbu, zvuky... mám radšej.


Tento článok som mala rozpísaný už dlhšie, ale konečne sa mi podarilo urobiť fotky a mohol uzrieť svetlo sveta. Dúfam, že sa vám páčil a veľmi rada si prečítam, ktorých 5 veci máte vy ako nevyhnutnosť pre život. Dnes som nejaká lenivá, ale pripisujem to tomu snehu za oknom a nie sebe. Aspoň sa mám na čo vyhovoriť. Takže u nás konečne sneží. Čo ma teší (hhh), ale mohlo to byť aj skôr. Ja už som sa chystala v myšlienkach na leto a nie na sánkovanie. Teraz ma opustí aj to málo vkusu čo mám a budem nosiť moju obľúbenú tlstú, ružovú, lyžiarsku bundu, lebo nič ma nedokáže zahriať tak ako tento macko, ale potom aj ja vyzerám ako keby mi chutilo papať, len tá malá hlava mi k tomu veľkému telu akosi nepasuje. Prajem krásny zasnežený deň :)

pondelok 27. januára 2014

Pondelková šálka kávy 4

Nikdy sa neobzeraj späť! Keby sa Popoluška obzrela a vrátila po svoju črievičku, nikdy by sa z nej nestala princezná...

Zámok Jemniště 2011

(Dobre ja ešte nie som princezná, ale niekedy si rada pospím ako princezná. Takže dnes sme si dali šálku kávy - ja čaju. Trochu neskôr, ale keďže to vyzerá, že dnes bude slnečný aj keď chladní deň, dofotím čo treba a hurá na písanie článkov. Pekný dník :)

štvrtok 23. januára 2014

Jana Pronská - Zradená ľúbosť


Anotácia:
Keď sa krásna mladá Marica, dcéra uhorského zemana Juraja Mariášiho, po siedmich rokoch v kláštore ocitne na kráľovskom dvore v Budíne, otvorí sa jej celkom nový svet - svet plný oslepujúceho lesku a nádhery, ale aj zlomyseľných klebiet a zákulisných intríg. Neskúsená dievčina si svojou milotou a skromnosťou získa priazeň samej kráľovnej, no zároveň tým vzbudí nevraživosť ostatných dvorných dám. Keď sa za dramatických okolností stretáva s vojvodom z Meranu Alexandrom, šľachtic jej ponúkne svoju ochranu. Netrvá dlho a medzi mladými ľuďmi preskočí iskra...

O knihe:
- nepochádza zo žiadnej série
- obálka - musím uznať, že tejto spisovateľke dávajú pekné obálky. Táto sa mi veľmi páči a zdá sa mi, že sa hodí na opis hlavnej hrdinky. Tiež tam mala fialové šaty a vlasy vo vrkočoch spojene na zadu hlavy.

Moje pocity:
- musím sa priznať, že po prečítaní Bosorkinej dcéry som sa nechystala od tejto autorky kúpiť už nič. Aspoň nie v blízkej dobe. Povedala som si, že poznám aj lepšie autorky. Ako kniha Bosorkina dcéra nebola zlá, ale dajme tomu, že na také knihy potrebujem vyzrieť. ALE po prečítaní tejto knihy som zapísala autorku na môj wishlist a som zvedavá ako sa mi budú páčiť ostatné jej knihy.
- Maricina stará mama sa mi na začiatku javila ako stará mrcha. Asi by som pred ňou mala aj ja rešpekt. Potom čo, ale spravila sa to zlepšilo, ale stále mi vŕtalo v hlave prečo to robí a ani po prečítaní knihy som to nepochopila. Ok pri výchove dcéry spravila chyby asi dosť veľké, ale to si fakt myslela, že ak sa pokúsi niečo urobiť s Maricou napraví tie chyby? Alebo v tom bolo ešte niečo iné čo som nepochopila?
- Panna. Tak toto oslovenie mi prišlo dosť nechutné. Neviem si predstaviť, že by ma niekto oslovoval panna. Ako do tej doby sa to hodí, ale aj tak keby som sa tam ocitla asi by som pri takomto oslovení vybuchla smiechom.
- už dávno (ak niekedy) som nečítala knihu, kde bola hlavná hrdinka taká nevinná duša. To bolo zrejme tým kláštorom, ale páčila sa mi. Taktiež sa mi páčilo ako po čase dospela v nie až tak naivnú osôbku, ale stále s dobrým srdiečkom.
- Alexander. Hneď meno je vznešené. Toto meno sa mi veľmi páči. Ani jeho činy nezaostávajú za jeho menom. Je to udatný bojovník, s rozumom v hlave a dobrotou v srdci. No nezamilujte si ho. Aj keď musím priznať, že zo začiatku sa mi nepáčil. Nemám rada sukničkárov, ale ak sa to dialo pred svadbou, tak to sa dá prežiť.
- Intrigy na kráľovskom dvore. Páčili sa mi opisy aké svinstvá sa tam diali. Ja moc kráľovské dvory nemusím. Nemám rada, keď kráľ môže všetko, ale tieto opisy dvora boli fakt dobré a zaujímavé.
- určite sa mi táto kniha páčila viac ako Bosorkina dcéra, ale zasa aj tu boli tie nechutnosti - zaživa napichovali ľudí. Fuj. Ale beriem. Tu to bola len jedna pasáž čo mi vadila, ale dokázala som ju prečítať, aj keď v hlave ich ešte asi chvíľu budem mať. Ble.
- v knihe neboli hlavný hrdinovia na každej druhej strane spolu. Čo mi neprekážalo, lebo tam boli opisy, ktorý hrdina čo zažíval a nie len ako sníval o tom druhom.
- nebolo by lepšie keby jeho matka a jej stará matka spojili svoje sily a dali ich dohromady? Viem boli medzi ich rodinami všelijaké rozdiely... Ale no a čo? Doteraz nechápem kde podeli tie dve rozum? Mala som o nich lepšiu mienku.
- a jej rodičia. Niektorí ľudia by nemali mať deti. Napríklad títo dvaja, aj keď bola by to škoda, lebo sa im aj dcéra, aj syn vydarili. Inak možno by nebola zlá aj kniha o Ondrejovi Mariášim - Maricin brat.
- Dobre. Čakala som svadbu, ale nevedela som si predstaviť čo by mohlo prísť po nej. Aj keď som so "svadbou" nebola spokojná, ale bolo to vav. Dej nabral úplne na inom smere. Bolo to úžasné. Ale prijala by som o SVADBE, aj po SVADBE viac toho, ale no čo už.
- musím sa priznať. Zhrešila som. Knihu som čítala utorok a stredu som mala ísť zubárke, tak som sa potrebovala vyspať a preto som si zbežne prečítala aj nejaké stránky len tak ledabolo, aby som vedela kedy sa dajú dokopy a asi som si tak trochu ochudobnila aj zážitok :( Ale zase musím priznať, že aj keď si človek prečíta útržky občas ich môže aj zle pochopiť, ale ako by som inak zaspala?

Za mňa:

pondelok 20. januára 2014

Pondelková šálka kávy 3

Kto rád číta a vie čítať je šťastný. Obklopujú ho múdri a verní priatelia - knihy.

(Konstantin Paustovskij)




(Dúfam, že ste mali krásny víkend. Ja som si poriadne oddýchla u priateľa a teším sa v plnej sile do nového týždňa. Dúfam, že aj mne všetky tie knihy okolo mňa prinesú šťastie, aj keď je pravda, že vždy keď potrebujem načerpať sily, pritúlim sa k mojim knihám alebo sa na ne len pozriem a hneď je život krajší :)

piatok 17. januára 2014

Piatkový Era veget

Myslím si, že neexistuje človek, ktorý by nepoznal aspoň jednu pesničku od nich. Páči sa mi hudba - trochu kostolná, trochu operná, rocková... Niečo z môjho súdku. Videoklipy sú nádherné. Vždy je v nich nejaký zaujímavý príbeh. Niektoré texty majú niečo ako latina a niektoré anglické. Zdajú sa mi jednoduché, ale pritom hlboké a pekné. (príklad zaujímavého textu - pesnička sa mi až tak nepáči - je Kilimanjaro).

Ale dosť už bolo reči ideme na videoklipy.

Ameno

- toto je prvá Era pesnička, do ktorej som sa zamilovala a rovnako aj videoklip ma dostal

Divano

- tento videoklip je moja krvná skupina - koče, šaty, ručne písané listy, dokonca brkom - rozplývam sa

The mass

- táto pesnička by sa podľa mňa mohla púšťať na začiatku bojov. Príde mi taká povzbudivá k víťazstvu.

Misere mani

Infanati

- pri tejto pesničke si naozaj predstavím nejaký kláštor a mníchov a nie len podľa videoklipu, ale aj podľa spevu.


Poznáte Eru alebo aspoň nejakú pesničku? Ja si Era pesničky rada púšťam hlavne, keď potrebujem vypnúť. Vedia ma dostať do výšin, kde som len ja a pokoj.
Dnes som mala zase jeden z bláznivých dní. Išla som vybaviť kožného, kde som nič nevybavila, lebo tam nebol. Tak som skončila s babkou u veštkyne alebo ako ju nazvať a povedala mi celkom zaujímavé veci, tak ich skúsim a som zvedavá, či mi to pomôže. Možno vám ju aj odporučím :D Už som u nej raz bola a vtedy to bolo také, no neviem vtedy som nebola moc presvedčená. Aspoň nie vo všetkom.
Ako pripúšťam je v tom aj dosť učenie v oblasti medicíny, psychiky a správania ľudí... Ale myslím si, že je v tom aj nejaké to mystično, lebo niektoré veci by tá pani nemala z kade vedieť, lebo som sa o tom s nikým nebavila. Čo vy a tieto veci? Veríte? Neveríte? Boli ste? Nešli by ste?
Prajem krásny a dlhý víkend. Pustite si príjemnú hudbu a relaxujte alebo si pustíte niečo živšie a zavrťte zadnicou :)

štvrtok 16. januára 2014

Lisa Kleypasová - Príď, láska, ku mne


Anotácia:
Príťažlivý a urastený južan Heath Rayne vytiahol krásnu Lucindu Caldwellovú zo zamrznutej rieky, a zachránil ju tak pred istou smrťou. Ale zakrátko ju uvrhol do takého víru vášne, aký toto mladé dievča nikdy nezažilo. Heath bol úplne iný ako muži, ktorých Lucy dovtedy poznala - prišiel do massachusettského Concordu z Juhu, vytrhol Lucy z náručia solídneho muža, ktorého poznala od detstva a bola s ním zasnúbená, a ukázal jej, aká hlboká môže byť láska.
Krásny, psychologicky jemne prepracovaný príbeh z vojny Sever proti Juhu.

O knihe:
- original - Love, come to me
- zatiaľ! nepochádza zo žiadnej série, ale ja verím, že autorka napíše príbeh aj o Damonovi
- obálka - sa mi páči, až na toho chlpatého chlapa. Ja nie som moc na chlpy. Aj keď musím povedať, že tá, ktorá je na bux-e sa mi páčila o ždibček viac. Táto mi prišla taká lacná. Hlavne tie ružové šaty, ale už som si na ňu zvykla a nevymenila by som ju za nič.

Moje pocity:
- nechcelo sa mi do tejto knihy. Nechápem prečo. Teda chápem vojnové veci nie sú moja šálka kávy, ale je to predsa Lisa. Tá nech napíše aj o nákupnom zozname na nedeľný obed a rozbúcha sa mi pri tom srdce a vyčarí úsmev, tak nechápem čo som robila také caviky.
- Lucinda je inteligentná, príťažlivá hrdinka. Nič nové pod slnkom, ale všetky zaujímavé vlastnosti sa u nej prejavili, až po svadbe. Prišlo mi to, že pred svadbou bola tiež výnimočná, ale nedávala to tak najavo ako po svadbe, keď ju manžel viedol k tomu, aby ukázala svoju osobnosť.
- Heath bol tiež normálny hlavný hrdina, príťažlivý, šikovný. Všetko čo má hlavný hrdina mať, ale nemohla som si zvyknúť na jeho meno. Prišlo mi také dievčenské, ale okrem mena bolo ostatné na ňom veľmi mužné.
- zaujímalo ma, prečo prišiel Južan na sever? Aký  mal nato dôvod? Na konci sme sa to dozvedeli. To nás teda Lisa ponaťahovala.
- páčilo sa mi, že tam bolo spomenutých aj veľa ľudí v mestečku. Rôzne udalosti čo sa tam odohrávali. Myslím si, že to dosť obohatilo začiatok knihy.
- a potom prišla svadba.  Netušila som čo ešte môže po nej prísť. Ale prišlo toho dosť a potom už aj navyše. Neviem ako by som sa v tej situácii zachovala ja, ale určite by to bola zaujímavá situácia. Veď si prečítajte sami a potom mi môžete dať vedieť, čo by ste robili. Vyhodili cez zatvorené okno alebo sa usmievali a pritom mali vražedné myšlienky?
- bolo tam aj dosť zaujímavosti pre mňa. Napríklad ako trávila v tej dobe dáma čas. Muž v práci, služobníctvo sa stará o domácnosť a čo ona?
- trhanie oblečenia mi príde sexy, ale neviem si predstaviť to oblečenie zašívať alebo kupovať stále nové, ale aj tak by som si to niekedy rada skúsila ako Lucy a Heath.
- chcem čítať knihu o Damonovi! Bol príťažlivý (v mojej hlave vyzeral ako Damon Salvatore, kvôli menu, takže to je už samo o sebe príťažlivé). Bol dosť veľká konkurencia hlavnému hrdinovi. Bol úžasný, teda presnejšie na začiatku mi prišiel dosť nafúkaný. Čo som ja a čo si ty, ale pri bližšom pohľade mi prišiel veľmi príťažlivý, ochotný pomôcť v každej situácii a hlavne, keď sa tak krásne správal k hlavnej hrdinke tomu sa len ťažko odolávalo. Zatiaľ som sa nedočítala, či sa spisovateľka chystá napísať knihu aj o ňom, ale dočítala som sa, že by to potešilo veľa ľudí, aj ja som medzi nimi.

Za mňa:

streda 15. januára 2014

Sprchače

Sprcháče boli u mňa niečo, čo nemusím mať. Po väčšine som sa vyhádzala na chrbte a potom určite nikto netúžime. Takže som ich vždy povinne dostavala na všetky sviatky, ale nikdy som ich nepoužívala. Dobre preháňam raz za čas som sa s nimi nagebrila, ale väčšinou len nohy a tak aby sa čím skôr minuli, ale keď nám ďalšie zásoby strašili v kúpelke a nemal ich kto míňať rozhodla som sa obetovať a nebolo to až také zlé. Odvtedy som si aj nejaký ten sprcháč do zbierky kúpila, aj sama a určite, keď miniem tie, čo máme kúpim si ďalší.

Teraz vám chcem predstaviť trio sprcháčov, ktoré používam.


Palmolive Thermal Spa Mineral Massage


- popis vzadu - Doprajte vašej pokožke jemnú masáž s týmto sprchovacím gélom so soľou z Mŕtveho mora a výťažkami z aloe vera.
- kúpila som si ho ako peeling, lebo pokiaľ u nás neotvorili DM bol pre mňa problém zohnať hocaký peeling na telo. Musím povedať, že tento nie je niečo extra, teda tie čiastočky tam cítite, ale nie až tak. Proste ide skôr o masáž ako o peeling, ale aj tak sa mi páči.
- páči sa mi jeho farba. Modrá s modrými čiastočkami vo mne evokuje more, aj keď som pri mori ešte nebola. Taktiež vôňa mi pripomína more, teda tak nejako si predstavujem more. Čisto, sviežo, modro :D


Palmolive Ultra Moisturization Oliva


- popis vzadu - Palmolive "Ultra Moisturization" sprchovacie mlieko obohatené o 100% prírod. výťažky z olív a aloe vera. Dermatologický testované.
- s týmto sprcháčom sa mi tiež dobre umýva. Je taký príjemne krémový, takže nevysušuje moju už aj tak suchú pokožku ako iné. Aj vôňa je veľmi príjemná. Neviem či práve olivy, keďže olivy nejem, tak netuším ako voňajú. Táto vôňa sa mi páči. Nie je vtieravá a nevonia umelo.


Dove Purely Pampering Bambucké maslo a vanilka


- popis vzadu - Vyživujúci sprchový gél - Bambucké maslo a vanilka. Sprchovanie, ktoré vyživuje a rozmaznáva.
- potešila som sa, keď som ho (v sade) dostala od Priateľovej mamy na meniny. Mydielko voňalo úžasne a to vanilku nemusím, ale keď som sa umyla sprcháčom myslela som, že zo sprchy utečiem a to nepreháňam. Niečo tam hrozne smrdelo ako spálenina. Neviem, či ste niekedy robili pokusy a podpaľovali si (vypadnuté) vlasy, ale tak nejako to voňalo, keď som sa tým natrela a umývala. Fujky, fujky. Ale našťastie tá "vôňa" sa z tela zmyje a nie je ju cítiť. Takže tento sprcháč poputuje o dom ďalej k niekomu, komu sa bude páčiť alebo skončí ako mydlo na ruky uvidíme.


Používali ste niektorý z týchto sprcháčov? Aké iné by ste mi odporučili, ale poprosím niečo čo vonia príjemne prírodne a nie ako chemické závody.
Keď už rozoberám sprchu a sprchovanie nedá mi nespomenúť, že:
- po prvé nemáme vaňu. Máme len sprchu, ale aj keď sme mali vaňu, tak som sa len sprchovala. Kúpeľ fakt, len keď som to už nevydržala a musela som sa nechať rozmočiť vo vani a poriadne si to užiť s bublinkami atd. Proste vaňa je vaňa a kto ju nemá rád, tak si ju nevie užiť. Potom som to, ale zase dlho ľutovala, lebo ma boleli ľadvinky a iné ženské záležitosti.
- po druhé milujem "dážď". Keď si ho v sprche pustím, tak mám problém z nej vyjsť von. Je to skoro také dobré ako kúpeľ.
Ako to máte vy? Vaňa? Sprcha?
Pekný dník a neutopte sa :)

Predýchavam

Dnes mal byť článok o sprcháčoch (aj bude neskôr), ale toto mi nedalo.

Včera som si googlila recenzie na Macadamia shampoo. Jednu som našla aj u Lili na freshlili a keďže ju veľmi rada sledujem a viem, že kozmetike sa rozumie, tak som si na ňu klikla, že si prečítam, či kúpiť, či nie. Ako "milo" som bola prekvapená, keď kliknem na odkaz a jej stránka nikde. Odstránená? To nemyslíte vážne! Najskôr som si myslela, že to je zase mojim netom, lebo je to blázen a rád si zo mňa uťahuje, ale toto vôbec nebolo vtipné. Nie som závysláčka na sledovaní blogov. Sledujem ich zatiaľ len 19, ale toto ma dostalo.
Mám rada jej články. Sú zrozumiteľné pre každého nie sú tam len chválospevy, ale aj zakopávanie pod zem. Keď jej niečo nesadne, tak to povie na rovinu, aj keď má danú vec "zadarmo". To sa mi páči.
Už sa mi stalo, že mi jeden blog zmizol. Bola som chvíľu z toho, že čo teraz? Boli tam naozaj pekné fotky z interiérov, zariaďovanie izby, domácnosti, nápady... Načo som ja úchyl a mám to rada, ale dokázala som to prežiť. Veď čo, takých blogov je spústa, ale Lilin blog sa mi páčil po všetkých stránkach a chcem ho späť :( Ak by ste náhodou niekto vedeli, čo sa s ním stalo, či ho Lili niekam nepresťahovala alebo hocičo, prosím si INFO. Nechcem pôsobiť ako hysterka, veď ja nie som závislák na kozmetike, ale jej blog bol super a ja ho chcem, chcem a chcem :D

Ako to máte vy s blogmi, ktoré sledujete? Už sa vám stalo, že niektoré boli fuč? A vadilo vám to alebo ste si to ani nevšimli? Prajem pekný deň. Neskôr sa ohlásim s dnešným origoš článkom.

utorok 14. januára 2014

Moje prkotinky na krk

Máme tu pokračovanie mojej bižu - nebižu. Tentoraz to budú moje zdobiče krku. Páčia sa mi, ale nenosím ich často, lebo keď sa predkláňam, tak sa mi hompáľajú, čo mi vadí. Všelikde sa mi zasekávajú (ten červený s brmbolcami bol už niekoľkokrát kvôli tomu opravovaný). Chladia ma, čo je u mňa ako u cencúľa skôr nevýhoda. Najviac mi však vadí, keď sa mi tie dlhé dajú tak divne cez jednu polovicu tela, teda cez konkrétnu časť (prsia). To mi príde úchylno-divné.

Tak tu je moja malá zbierka:


"Zlatá" retiazka s kamienkami je tuším z Oriflame alebo Avonu. Neviem presne. Mám ju už sto rokov. Zo začiatku som ju nosila často, ale keďže som skôr na striebro, tak si ju dávam už  len veeeeľmi malinko.


Červené brmbolce som si kúpila ani neviem kde, ale nosím ich rada, len sa mi kade tade zachytávajú a rozpadávajú, ale páčia sa mi a rada sa maznám s tými bambuľkami.


Ružovo-čierno-biele "perličky" mám momentálne najradšej. Sú vo veľmi pekných farbách, také akurát pre mňa. Nosím ich len príležitostne, aby sa mi neponičili, lebo takéto guľky, či ako ich nazvať rady opadávajú.


Ružovú reťaz som si kúpila, že ju budem nosiť na gatiach alebo okolo krku, ale je tak strašne ružová, že som ju ešte nemala nikde na sebe a to je už tiež dlhoročný obyvateľ mojej "šperkovnice".


Pravítko a krížik boli tuším v nejakom časopise, ale páčili sa mi a aj ich občas nosím.


Neviem ako to nazvať nosím veľmi málo. Dostala som ho od mojej najky (ako by povedala Amy :D). Veľmi sa mi páčil, ale už ho nenosím, lebo ma dosť studení na krku, aj v lete, aj v zime. .


Červený a zelený som si kúpila na dovolenke v Košiciach vo výpredaji. Páčili sa mi, boli lacné a boli k ním aj náušničky, tak nebolo o čom, ale tiež ich nosím len zriedkavo. Ten červený častejšie ako zelený.


Kameňový kruh som dostala od Moničky. Mám veľmi rada takéto veci. Už ho nenosím tak často, lebo sa bojím, že sa mi to zapínanie na konci rozpadne a ja to nebudem vedieť uviazať. (Ako sa tak počúvam, tak ja si tuším veci velice šetrím. Asi by som mala ísť na liečenie.)


Krížik je jedna z mala veci, ktoré som si objednala na nete, ale veľmi sa mi páčil a rada ho aj nosím (často).

(Ešte mám aj nejaké zlaté a strieborné retiazky s príveskami, ale tie som bola lenivá dofotiť, takže nabudúce.)

Na krk toho veľa nemám. Vlastne ja tej biže nemám ani nejak veľa, preto mám niekedy problém si doladiť outfit, lebo každý kúsok je sám o sebe zaujímavý, ale nie vždy sa k sebe hodia.
Dnes som toho stihla dosť, ale mohla som aj viac. Bola so starkou u doktora. Odlomila som si zo zubu. Porobila nejaké veci na nete. Nie však všetko :/ Upratala kozmetickú skrinku a teším sa do postele, lebo zajtra ma čaká dorobiť zvyšok veci a je toho celkom dosť. Pekný večer prajem :)

pondelok 13. januára 2014

Pondelková šálka kávy 2

Ak by sme urobili všetko, čo dokážeme, prekvapili by sme samých seba.

(Thomas Edison)


Divín 2009

(Najradšej by som ešte zaliezla do perín a užívala si to božské ticho, ale roboty mám ako na kostole, keďže som konečne od minulého roku doma. Rozmýšľala som, že by som urobila články aj z našich "Ciest okolo sveta", tak uvidíme, ale tu je aspoň taká malá ochutnávka z našej prvej cesty. Pekný deň/týždeň prajem:)

piatok 10. januára 2014

Piatkový vesmírny veget

Stargate Universe / Hviezdna brána hlboký vesmír


- skupina ľudí sa dostane na antickú loď Destiny, kde uviazne a nemôže sa vrátiť na Zem. To by bolo samo o sebe nuda. Uviaznuť na nejakej lodi (aj keď je vesmírna) a nechať sa len tak unášať vesmírom podľa plánov lode. ALE to by na tej lodi nesmeli byť hviezdne brány, s ktorými sa dá cestovať na iné planéty, kde je vždy niečo nové, zaujímavé.
- taktiež ľudia. Čo je zaujímavé na malej skupinky ľudí? Je toho dosť. Každý je iná osobnosť. Či už Dr. Nicholas Rush, u ktorého sa neviem rozhodnúť, či ho mám rada alebo by som ho nechala na nejakej planéte. Eli Wallace ako maniak do PC hier, ktorý žije s mamičkou, ale z ktorého sa po čase vykľuje malý génius. Everett Young je tiež zaujímavý človek. Ženatý, milenka, ku ktorej sa správa nejako divne. Ako kapitán lode toho musí vykonať veľa a nie všetky rozhodnutia sú správne, ale väčšinou sú nutné. Tamara Johansen zastáva na lodi úlohu ošetrovateľky, lekárky, aj keď  na to nemá až také znalosti, ale aj snaha sa cení a u nej je snaha zachraňovať životy obrovská. Z dcéry senátora Chloe Armstrong. Peknej kvetinky sa vykľuje silná žena, ktorá ani netušila, čo všetko dokáže. Tých postáv, o ktorých by som tu mohla napísať je veeeeeľa, ale ak chcete vedieť viac skúste si pustiť tento seriál.
- páčili sa mi názvy epizód - Vzduch, Temnota, Svetlo, Voda...
- dúfam, že sa raz dočkám pokračovania, lebo koniec po dvoch sezónach ma trochu sklamal. Hlavne, keď sa mi niečo páči a skončí to celkom zvláštne, tak by si to zaslúžilo nejaký lepší koniec si myslím

Poznáte tento seriál? Páči sa vám?
Dnes som mala bláznivý deň. Ráno Martin, potom cesta domov, čo som si myslela, že už neprežijem (išlo mi roztrhnúť hlavu, bolo mi na blití a do toho ešte aj bolesti brucha) a nič som si nekúpila, čo som potrebovala, ale ovoňala som si sviečky YC a popravde sa mi moc nepáčili, ale určite skúsim aspoň vosky ako voňajú, keď horia a možno zmením názor. Musím povedať, že aj tak sa mi tento deň páčil, aj keď si viem predstaviť, že keby mi nebolo zle mohol skončiť, aj peknými nákupmi. Dúfam, že vy ste nemali taký šiši deň a tešíte sa z ďalšieho piatku, či už sa niekam chystáte alebo budete ako ja oddychovať (liečiť ešte bolehlav) a víkend tráviť "pracovne". Teda u mňa blog a nejaké sini-minis veci, ktoré musím bezodkladne vybaviť, lebo už včera bolo neskoro .
Prajem vám krásny večer a ešte krajší víkend :)

streda 8. januára 2014

Ziaja uhorkový pleťový krém


O výrobku:
- na mastnú, zmiešanú a normálnu pleť
- jemne zvlhčujúci pleťový krém s výťažkom uhorky
- pôsobenie:
- intenzívne zvlhčuje a upokojuje podráždenie
- stabilizuje pôsobenie mazových žliaz
- upokojuje a vyživuje
- viditeľne rozjasňuje pleť a zlepšuje jej vzhľad
- návod na použitie: Naneste malé množstvo krému na pleť a jemne vymasírujte krúživými pohybmi. Používajte zároveň s ostatnými výrobkami z rady Ziaja Uhorka. (Toto je zaujímavá rada, ale ešte som sa jej pri ničom nedržala.)

Môj názor:
- trošku ma ojekabatili, ale to je aj tým,  že ja si neotváram veci a ani nečítam veľkosti. Čakala som, že krémik bude väčší, ale bol pekne podložený, aby vo veľkej škatuľke nelietal. To skôr mohla byť menšia krabička alebo väčší krémik. Ale má to aj výhodu, keby bol zlý rýchlo sa minie.
- ešte stále som si neni istá čo si mám o tomto krémiku myslieť, tak som sa rozhodla, že ak nenájdem niečo lepšie, tak mu dám v lete ešte jednu šancu.





- vonia naozaj uhorkovo, tak čisto ako pokrájané uhorky, už len posoliť a zjesť (ale ja si uhorky nesolím)
- na leto je fajn, taký ľahučký, ale skôr pre ľudí, ktorým nevadí, že nezmatňuje
- nato aká je malá (čo dávam ako nevýhodu) vydrží dlho
- ani som necítila, že som sa nakrémovala. Je ľahučký. Nemala som z neho nejaké zlé pocity, žeby lepil alebo niečo podobné.
- cena - nepamätám si presne, ale úplne smiešna.
- obal - pekný, taký jednoduchý a nato, že ja zelenú nemusím tento obal sa mi páčil





- lesknem sa
- na zimu nestačí
- dosť malý kelímok (čo je, ale pri cestovní výhoda)

Za mňa:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...