sobota 31. januára 2015

Kat Martinová - Tajomstvá noci


Anotácia:
Pochádzajú z odlišných svetov. Brianna, mladá slúžka, ktorá túži utiecť pred vlastným životom
a poznať svet, a kapitán Marcus Delaine, gróf z Hawksmooru, ktorého srdce patrí moru a niet v ňom miesta pre ženu. Ich životy sa spoja, keď Brianna nastúpi na Marcusovu loď ako čierna pasažierka
a zažijú spolu dlhé dni a noci plné vášne... Stane sa však tragédia, ich životy sa rozdelia a Marcus a Brianna sa ocitnú každý na druhej strane priepasti plnej bolesti. Brianna sa rozhodne, že Marcusovi pomôže, aj keby to malo znamenať, že oňho príde.

O knihe:
original - Night secrets
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - celkom pekná

Moje pocity:
- kniha začína tým ako Brandy pracuje u svojho otca v hostinci. Jej otec je poriadny tyran a dáva jej riadne vyžrať, že nie je synom, ktorého chce. Robí pre neho a má sa horšie ako jeho zamestnanci. Jake Winters má radšej svoj zatuchnutý hostinec ako svoju jedinú dcéru.
- Brianna = Brandy je ďalšia hlavná hrdinka, ktorá priťahuje problémy. Najskôr ju obťažujú a skoro zmlátia, potom sa schová na lodi ako čierna pasažierka a pritom ju zasype náklad a to je len začiatok. Nudiť sa s ňou určite nebudete.
- a čo Marcus. Úžasný hlavný hrdina. Mužný, kapitán lode. Úspešný a s titulom, ale taký blbec, čo sa týka lásky. Má ju na dosah. Čo na dosah. Priamo v rukách a on sa jej vzdá. Žena, ktorá ho miluje. Žila by s ním na lodi. Plavila by sa s ním po moriach a on ju nechá odísť.
- začiatok bol dobrý. Plný zážitkov na lodi a to ma bavilo. Potom si poviete, že ďalej už sa nemá čo stať a potom to príde. Marcusovi sa stane "malá nehoda" a potrebuje pomoc, aj keď si to nechce pripustiť. A kto sa oňho asi postará?
- časť, kde má Marcu problémy a treba sa o neho starať sa mi páčila tiež. Bola zaujímavá. Neviem, či som už o niečom takom čítala. Možno, len v skrátenej verzii. Nie až s takýmito opismi. Čo sa mu tak asi mohlo stať? To si musíte prečítať sami.
- pri tej príležitosti sme spoznali Marcusovho brata, Rexa (no to je meno, komisár Rex, aj keď aj náš vlčiak sa tak volal:). Ako hlavný hrdina by bol očarujúci.
- v knihe nechýbal ani záporák a bolo ho treba vypátrať a zneškodniť. Takže sme mali aj trochu detektívky.
- boli tam aj smutné momenty, aj vtipné, aj vzrušujúce
- nuda nebude ani medzi postavami a ani v miestách, kde sa dej odohráva. Naozaj je v tomto kniha bohatá. Mne nevadí ani keď sme na jednom mieste, ale toto cestovanie som si poriadne užila. Lode mi už chýbali, ale uvítala by som aj nejakú pirátsku knihu alebo niečo také viac dobrodružné.
- postavy - Flora, jej kamoška z hostinca - tá mi bola sympatická, lebo bola k Brandy milá, takže mi bolo trochu ľúto, že sme sa s ňou nezapodievali viac, ale zase keby sa autorka rozpisovala o každej postave do hĺbky ako by to vyzeralo? Dosť preplácané si myslím.; Jake Winters, jej otec; Josh Dobbs, člen posádky z lode Seahawk - toho som si obľúbila asi najviac z celej posádky; Rex, jeho brat; lekár a kopec iných postavičiek
- dej sa odohrával najmenej na 4 miestach: Charleston (Amerika); na palube lode Seahawk; na jeho panstve v Cornwalle; v Londýne a ešte by sa našli nejaké miestečka
- keď sa mu stala tá nehoda, tak to bolo celkom zaujímavé, ale ta náhoda s jej otcom mi prišla taká pritiahnutá za vlasy
- trochu mi už liezlo na nervy ako ona za ním liezla, aj keď vedela, že ju vždy opustí, ale ok nazvime to odhodlanie z lásky a svojou láskou ho chcela zaláskovať, aby sa aj on do nej zamiloval. Ak chcete vedieť ako to s nimi dopadlo a čo všetko sa dialo v knihe určite po nej siahnite a neoľutujete (teda nemali by ste:)

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...