piatok 9. januára 2015

Piatkový divergentný veget

A máme tu ešte nejaké knižné resty z minulého roka.


Veronica Roth - Divergencia

zdroj

Začalo to ako Hry o život a tak isto to tak aj skončilo.
Najskôr som videla film (asi 10-krát) a veľmi sa mi páčil. Bol parádny. Bola som zvedavá čo bude ďalej a tak som si musela prečítať aj knihu. Keďže ku knihe som sa ešte nedostala, tak som si ju prečítala v pc, ale zvládla som len jednu časť, lebo na bučiku sa mi to zle čítalo. Predsa len kniha je kniha a tak si budem musieť, čím skôr zaobstarať celú sériu.

Je to niečo ako Hry o život a niečo aj z Harryho Pottera som si tam všimla, ale aj tak je to dobrý film a super kniha.

Z filmu som bola unesená, ale po prečítaní knihy som z neho aj trochu sklamaná, ale stále sa mi páči. A čo ma tam tak sklamalo? Bolo toho viac.

Film je oproti knihe poriadne okresaný o dej.
Niektoré veci tam úplne pomenili. Napríklad. V knihe bolo, že jej matka prišla za ňou k Neohrozeným a kopec iných veci.
V knihe sa niečo stalo a vo filme sa to stale inokedy. Proste ako keby tam preskočili dej. Napríklad to, keď ju napadli a chceli zabiť. V knihe sa to stalo inokedy.

Keby som najskôr čítala knihu asi by som bola dosť sklamaná, ale ak to beriete ako dve odlišné veci, tak aj film aj kniha sú veľmi dobré.

Vo filme sa mi páči výber hlavných hrdinov. Do Tobiasa som sa zamilovala, ale priznávam až vo filme, lebo z obrázkov mi neprišiel vôbec ako fešák. Hlavná hrdinka je tiež sympatická a taká neokukaná.

Pri knihe som sa poriadne pobavila. Bola dobrá aj film bol dobrý, ale mala som pocit ako keby sa snažili vyrobiť čokoládovú tortu z granka. Snaha sa cení. Film je naozaj dobrý, dooooobrý, ale toľko vypustených scén? To hádam nie. Toľko odchýliek od knihy. Nechápem prečo. Bol by film dlhší? No a čo. Koho by zaujímal ten by si ho pozrel. Koho nie, toho by neprilákal ani keby mal polhodinu, ale určite odporúčam pozrieť alebo prečítať, ak sa vám páčili Hry o život zapáči sa vám aj Divergencia.

V knihe ma zaujala jedna veta, tak vám ju sem dávam :) Citujem:

Ľudský rozum dokáže ospravedlniť akékoľvek zlo, preto by sme sa naň nemali spoliehať.


Pripájam aj trailer, nech viete o čom točím.



Už sa teším na dvojku a trojku a uvidím, či podľahnem a prečítam si ich na bučiku alebo počkám, kým mi niekto kúpi knihy. Asi to skôr bude prvý prípad a potom si budem musieť kúpiť rýchlo knihy sama.

Čítali ste knihy? Videli ste film? Páčili sa Vám? Čo poviete na hlavného hrdinu? Žeriete ho tak ako ja?
Prajem krásny deň a ešte krajší víkend :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...