utorok 20. januára 2015

Rexanne Becnelová - Nebezpečný milenec


Anotácia:
Dvadsaťosem ročná slobodná Lucy Drysdalová žije na vidieckom sídle svojho brata, vychováva jeho deti a sníva o Londýne, veľkom svete, kde by sa uplatnil jej bystrý duch. Nečakane jej do života zasiahne náhoda v podobe grófky Westcottovej, ktorá Lucy zamestná ako gardedámu svojej krstnej dcéry Valérie. V Londýne sa obe mladé ženy stretnú s grófkiným nebezpečne príťažlivým vnukom...

O knihe:
original - Dangerous to Love
- asi nepochádza zo žiadnej série
obálka - pekná

Moje pocity:
- malého Ivana mi bolo veľmi ľúto. Ja nie som na deti, ale preboha kto sa môže správať takto k deťom? Najskôr ho odtrhnú od matky, potom ho stará mama šupne do školy pre "pankhartov" a tam ho bijú ako žito. Chudáčik. Nečudujem sa, že bol taký zatrpknutý, keď za celý život nezažil lásku a poriadne detstvo.
- jeho stará matka bola dosť záhadná. Celý čas som nevedela, či je mrcha a či dobrá. Tie jej intrigy ma občas už štvali. Mám radšej milé staré mami a nie mrchy.
- Ivana som chápala, že bol aký bol, ale ako hlavný hrdina sa mi nepáčil. Skoro celú knihu bol poriadny hajzlík a správal sa ako decko. To, že mu ublížili chápem, ale aby sa celú knihu správal ako vôl, tak to mi nepríde sexi.
- Lucy aj keď bola inteligentná prišla mi niekedy hlúpučka. Hlavne, čo sa týka vzťahu s Ivanom. Stále kvôli nemu revala a ako keby sa podkopávala. Ani to sa mi nepáčilo.
- celú knihu sa tam riešil len vzťah medzi hlavnými hrdinami a útržkovo aj vzťah Ivana a jeho starej matky a Valérie a jej "priateľa". Nebolo to zlé, ale ja mám rada, keď sa v knihe deje aj niečo iné. Ako len vzťahy a komplexy hrdinov.
- jej brat mi prišiel, že Lucy len využíva, ale zase z jeho pohľadu mu ostala na krku a on sa o ňu musel starať, živiť ju a trpieť vo vlastnom dome, ale aj tak mám radšej knihy, kde sa majú súrodenci radi a rodina je viac súdržná. Táto rodina sa prejavila hlavne na konci, ale to už nie je úplne ono.
- James Mawbey, vedec - bola som zvedavá ako to s ním dopadne. Či sa nejako zapletie s Lucy alebo ako to s ním bude a nakoniec ma autorka poriadne prekvapila.
- jej synovca Dereka som si ku koncu aj obľúbila. Bol taký zlatý, ale nepáčilo sa mi, že rodičia uctievali len najstaršieho syna a ostatné deti ako keby neboli ani ich. Teda v tej dobe, že to tak bolo normálne, ale aj tak je to fuj a vlastne myslím si, že to nie je len v tej dobe, aj v dnešnej dobe sa nájdu také rodiny a také deti.
- Ivanova parta kamošov by boli podľa mňa potencionálni hlavní hrdinovia. Páčili sa mi možno o kuštek viac ako Ivan. Hlavne Elliot Pierce sa mi z nich najviac pozdával. Potešila by ma kniha o ňom.
- začiatok bol taký hravejší ako sa spoznávali, ale potom už prišla taká vzťahová kríza a nepáčilo sa mi to. Baviť ma to bavilo a čítať sa to dalo, ale čítala som aj lepšie knihy.
- kniha bola dobre napísaná, ale myslím si, že na toľko strán je škoda, že sa tam riešil len vzťah hlavných hrdinov a nič viac. Nehovorím, že museli naháňať nejakého lupiča, ale niečo zaujímavé na oživenie deja by sa určite hodilo.
- na konci som si aj poplakala. Takže neodporúčam čítať pred spaním. Skôr ráno, aby ste si vyčistili oči a vyplavili karpiny. Ale našťastie skoro všetko dobre skončilo a nemuseli sme trhať žiadne strany v knihe. (Lebo na konci som rozmýšľala, že ak to zle skončí asi vytrhnem posledné stránky :)

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...