utorok 19. januára 2016

Judith McNaughtová - Niekto, kto ma postráži


Anotácia:
Leigh Kendallová, úspešná newyorská herečka, havaruje na ceste za svojím manželom Loganom. Prebudí sa s ťažkými poraneniami v nemocnici, kde sa dozvie, že Logan záhadne zmizol. Pre políciu sa tak stáva hlavnou podozrivou. Pri pátraní po manželovi Leigh zisťuje, že o ňom a jeho obchodoch takmer nič nevie, a uviazne v hrozivej spleti tajomstiev, zrady a nebezpečenstva, ale aj novej lásky...

O knihe:
original - Someone to watch over me
- zdá sa mi, že nepochádza zo žiadnej série, ale ak sa mýlim kľudne ma opravte, ale dopátrala som sa k takémuto záveru
obálka - fu. Ten obrázok nie je až taký zlý, ale predsa len... Ku knihe sa hodí, ale mne sa nepáči.

Moje pocity:
- decembrová kniha (posledná kniha z minulého roka:)
- kniha ma zo začiatku nebavila, lebo som nevedela určiť hlavného hrdinu a to nemám rada. Ale o to viac to bolo zaujímavejšie a napínavejšie. Ktorý bude ten pravý? Bola som zvedavá, či skončí s manželom - Logan (nájdu ho zdravého a živého), s tým novým mužom v jej živote - Michael Valente (vykľuje sa z neho dobrák) alebo sa opäť objaví na scéne ten chalan z jej minulosti - Falco (a zistia, že sa milovali už pred rokmi). Tak ktorý to bude? Čo z toho sa stane?
 - Logan - jej manžel, s ktorým sa spoznala ešte predtým ako sa stala slávna a ktorý bol k nej taký pozorný a vyzeralo to, že sú do seba veľmi zamilovaní
- Falco - chalan z jej minulosti, ktorý ju zachránil pred okradnutím a možno aj niečim iným. A keďže bol bývali väzeň, ktorý sedel v base za vraždu a bol trochu dosť čudácky, tak ma to celkom prekvapilo. Ona mu zato darovala pekný darček. Mne to prišlo fakt romantické, takže aj preto som bola na vážkach, kto bude pán pravý. To by ste si museli prečítať ako tam bol opísaný. Naozaj sa mi z toho opisu veľmi páčil, aj keď bol zvláštny.
- Michael Valente - chlap zo súčasnosti - miliardár, kriminálnik (aspoň na prvý pohľad to tak pôsobilo), ale keď potrebuje Leigh pomoc vždy je pri nej ako rytier v leskom brnení
- ale aj tak mi bol najviac sympatický ten chalan z jej minulosti Falco až potom Michael ;)
- zaujímalo by ma koho by ste si vybrali. Podľa mňa to bolo zo začiatku dosť ťažké rozhodnutie, až pokiaľ sa nezačali vyplavovať na povrch všelijaké informácie
- hlavný hrdina mi prišiel občas až príliš arogantný. Mal za sebou dosť pošramotenú minulosť. Ľudia si o ňom nemysleli nič dobré. Ale mohol si svoju aroganciu dovoliť. Takže nakoniec tá jeho arogancia pôsobila úžasne sexy. Jednoducho som sa do neho zamilovala.
- postupne ako sa tam všetko odkrývalo, tak to začalo byť naozaj zaujímavé. Tajomstvá jej manžela boli šokujúce. Asi by som mu zato vykrútila krk. Taktiež to čo sa skrývalo za zlou povesťou Michaela  bolo zaujímavé. Naozaj sa mi páčilo ako sa tam vynárali všelijaké novinky - starinky.
- postáv tam bolo celkom dosť a povedala by som, že popri láske hlavných hrdinoch sme sa tam stretli aj s láskou medzi dvoma vyšetrovateľmi a tí mi boli tiež sympatickí. Takže sa mi páčilo ako to s nimi skončilo.
- najviac zo všetkých vedľajších postáv sa mi páčila teta hlavného hrdinu, "služobníctvo", ktoré mala Leigh, ale skôr to bola pani, ktorá sa im starala o domácnosť a šofér, ktorého mala len požičaného ako ochrankára, takže služobníctvo to až tak veľmi nebolo. Boli sympatickí a bolo na nich vidno, že majú Leigh radi. Ale zo všetkých bola najlepšia asi Courtney, suseda, ktorá ju chodila navštevovať. Bola to naozaj inteligentná baba. Vhodná adeptka na hlavnú hrdinku.
- na konci ma dostalo to ako jej kupoval hrušky. Toto si musíte vážne prečítať. To bolo také sladké.
- kniha sa mi veľmi páčila, aj keď ma neohúrila hneď od začiatku, ale postupne sa začali odokrývať zaujímavé informácie a nie len dej, ale aj postavy boli zaujímavé. Každá bola jedinečná niečim iným. Povedala by som, že autorka dala do každej dušu a neboli to len nudné vedľajšie postavy, za účelom, aby v knihe nebola nuda. Naozaj boli zaujímaví.
- myslím si, že po knihe ešte niekedy siahnem

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...