štvrtok 25. februára 2016

Rexanne Becnelová - Milenka na jednu noc


Anotácia:
Pravidlá Mayfairskej akadémie:
1, Naučiť mladé dámy, ako zaujať toho najvhodnejšieho manžela.
2, Obliekať sa stroho, v žiadnom prípade nezatieniť zverenkyne.
3, Nikdy sa nezaľúbiť do muža, ktorý sa páči najobľúbenejšej študentke...
Prezývajú ju Dohazdovačka, no Hester Poitevantová sa považuje skôr za sprostredkovateľku manželstiev. V Mayfairskej akadémii uči mladé dámy, ako uloviť vhodného manžela. A zatiaľ čo jej zverenkyne tancujú a flirtujú, Hester predstiera, že je počestná vdova, hoci nikdy nebola vydatá, a navyše je očarujúco krásna... Adrian Hawke nadobudol majetok v Amerike a teraz sa vracia do Londýna. Jeho skúsenému zraku neunikne Hesterina krása ukrytá v strohých vdovských šatách. Zaumieni si, že odhalí všetky jej tajomstvá, a postupne zisťuje, že mladá žena skrýva nielen svoju krásu, ale aj poriadne zamotanú minulosť...

O knihe:
original - The Bridemaker
- 3. časť zo série Maker:
Dohadzovačka; Pomsta je sladká; Milenka na jednu noc; Naučím ťa milovať
obálka - celkom pekná

Moje pocity:
- ani som nevedela, že Pomsta je sladká patrí do tejto série. Popravde sa mi tá kniha sem ani nehodí. Neviem, ale mne sa moc nepáčila.
- povedala by som, že toto je taká slabšia séria. Nie zlá. Len taká, ktorá ma nebude až tak lákať, aby som po nej siahla. Napríklad ako čakanky. Tie ma občas pokúšajú a ja si ich zas a znova beriem do rúk a čítam. Ale táto séria taká nebude.
- páčilo sa mi ako Hester učila mladé dámy, ktoré boli zakríknuté a sedeli niekde v kúte a nikto o ne nemal záujem. Pekne ich obliekla, upravila a vliala im trochu sebavedomia. Bola to naozaj parádna zmena. Zo sivých myšiak sa stali zaujímavé stvorenia súce na vydaj.
- kniha nám ukázala ako to fungovalo kedysi s manželstvami (možno niekde aj v dnešnej dobe). Nieže by som o tom nič nevedela, ale toto bol taký zájazd do zákulisia a bolo to zaujímavé, ale tak trochu aj nechutné. Občas mi to prišlo ako obchodovanie s bielym mäsom za účelom zväčšenia majetku, získania titulu alebo podobných veľmi "dôležitých" veci.
- Hester a jej zverenkyňa Dulcie sa buchli to toho istého muža. To neznie vôbec dobre. Hlavne, keď tá druhá mala lepšie postavenie v spoločnosti a brata, ktorý by si za peniaze nechal vŕtať aj koleno, teda lepšie povedané sestrino koleno nie svoje. Toto nemohlo dopadnúť dobre. Jedine, že by sa niečo vyvinulo inak.
- Dulcina matka a jej brat boli podľa mňa poriadne obludy. Ona si velebila synčeka a on mal rád len seba a bolo mu jedno, či pôjde aj cez mŕtvoly a či tie mŕtvoly budú patriť do jeho rodiny.
- v tejto knihe sa hlavná hrdinka živila prácou. Bolo to trošku zvláštne, aj keď patrila do vyššej spoločnosti zároveň tam nepatrila. Robila pre nich, tolerovali ju, ale kedykoľvek sa to mohlo zmeniť.
- zo začiatku sa mi na Adrianovi nepáčilo ako sa správal. Bol síce zdržanlivý a na urážky, ktoré dostával nereagoval, ale to ako sa rozhodol pomstiť svojmu "nepriateľovi", ktorý ho v škole týral a dokonca aj teraz si z neho uťahoval, kvôli jeho pôvodu sa mi nepáčilo. Chcel sa zahrávať s jeho naivnou sestričkou a tá bola síce trošku hlúpučká, veď bola mladučká a ešte toho v živote veľa nezažila, ale aj tak mi bola sympatická. Lebo nebola zlá a ani zákerná.
- Hester mala doma taký malinkatý zverinec. Dvoch zúbožených, ale zlatých psíkov. Bolo to od nej veľmi pekné, že sa ujala nechcených psíkov a pekne sa o nich starala.
- Hester bola tak trochu ako popoluška. V lepšej spoločnosti vyzerala ako smútiaca vdova oblečená ako stará dievka krížena s mníškou, ale keď chodila na návštevu k priateľke vyobliekala sa ako krásavica a dokonca aj do postele sa obliekala príťažlivo. Ale mala nato svoje dôvody.
- Horace, Adrianov priateľ a Hesterin brat, bol tiež celkom zaujímavý chlap. Aj keď by asi potreboval tiež nastúpiť do Mayferskej akadémie, lebo bol tak trochu zakríknutý.
- títo dvaja hlavný hrdinovia sa tiež doberali, ale neprišlo mi to príliš milé
- bolo tam pár zaujímavých okamihov, ktoré trochu oživili dej
- bolo zaujímavé ako Adrian tápal v tom, čo sa dialo okolo Hester. Preto si o nej myslel, že sa správa nadradene, lebo nepoznal jej tajomstvá z minulosti. Pritom to bola celkom sympatická hlavná hrdinka, ale keďže sa tam celý čas riešili len vzťahy a jej minulosť, tak ma to až tak nebavilo. Možno mi chýbal nejaký ten detektívny dej alebo niečo také, čo by to poriadne oživilo. Dočkala som sa toho až pred koncom, takže trochu slabota. Ale aj tak sa mi kniha páčila a určite by som ju odporučila prečítať si. Neviem, či po nej ešte niekedy siahnem, ale za prečítanie určite stála a ten čas, čo som s ňou strávila neľutujem.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...