nedeľa 25. septembra 2016

Sandra Brownová - Mrazivý Závan


Anotácia:
Z ospalého podhorského mestečka Cleary v Severnej Karolíne zmizne päť žien a na miestach, kde ich ľudia videli naposledy, sa vždy nájde modrá stuha. Do mestečka sa vracia Lilly Martinová, aby dokončila predaj chaty. Keď však autom dostane šmyk a zrazí záhadného Bena Tierneyho, ktorý jej z lesa skočí pod kolesá, nemajú inú možnosť, len prečkať prudkú víchricu v chate. Čas v ich nedobrovoľnom väzení plynie veľmi pomaly a Lilly si uvedomuje, že život jej väčšmi než snehová kalamita ohrozuje neznámy spoločník.

O knihe:
original - Chill Factor
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - zaujímavá. Celkom sa mi aj páči.

Moje pocity:
- kniha mala podľa mňa veľmi dobrý potenciál. Sami dvaja na chate odhaľujú vraha, s ktorým nakoniec môže byť Lilly, hlavná hrdinka, zavretá na samote v lese, vo vlastnej chate a ešte k tomu v poriadnej snehovej víchrici.
- v tejto knihe som upodozrievala naozaj všetkých.
O Benovi sme si mohli prečítať ako stál pri hroboch tých dievčat, mal lopatu a modrú stužku a nevedel alebo nechcel Lilly vysvetliť ako sa k tým veciam dostal. To jej nemohol povedať na začiatku celú pravdu? No nie, lebo on zase upodozrieval jej manžela, Dutcha Burtona, ktorého som podozrievala aj ja.
Veď predsa chlap, ktorému umrie dieťa, dokáže udrieť ženu a občas to vyzeralo, že mu aj prepína by mohol byť kľudne bezcitným vrahom. Na jeho manželke mu ani trochu nezáležalo. Všetko, čo robil na jej záchranu robil preto, aby nevyzeral ako paroháč. Keďže jeho žena skončila s cudzím chlapom v opustenej chate a bohvie čo tam robia. Ísť za ním a zatknúť / zastreliť ho zato, že je vrah mohlo byť pre neho dobré krytie, aby zamaskoval, že vrahom je vlastne on. Nech to bolo akokoľvek podľa mňa toto nebol dobrý človek na policajného šerifa.
Ďalší chlap, ktorý trval na tom, aby šli zadržať Bena bol tréner, Wes Hamer, ktorý bol v mojej mysli tiež podozrivý a ak nie on tak určite to musel byť jeho syn Scott. Obaja mali toho poriadne za ušami.
Posledným pánom na holenie bol obchodník / lekárnik, William Ritt. Prišiel mi ako taká tichá voda. Ľuďom predpisoval lieky, aj keby nemal. Bol taký slizký a divný.
Teraz si vyberte. Ja som s tým mala naozaj problém a z jedného som preskakovala na druhého, a aj keď som si myslela, že Ben je hlavný hrdina, aj tak som si občas myslela, že Lilly sa vráti k svojmu manželovi, ktorý všetko oľutuje a Ben bude vrahom. Poviem vám, že som mala v hlave poriadny chaos.
- netuším kedy sa do seba stihli zamilovať. Teda on do nej to by som ešte chápala, ale kedy to stihla ona? Myslela si, že je vrah a aj tak sa s ním vyspala a buchla sa do neho? To mi nejde do hlavy a práve pre toto sa mi kniha nepáčila. Ok. Príťažlivosť medzi nimi mohla byť, ale žeby to bolo láska?
- vrah ma nakoniec aj tak prekvapil
- taktiež ma prekvapilo a veeeľmi prečo to vlastne celé Ben robil. Predpokladala som, že ako novinár hľadá nejaký zaujímavý príbeh, ktorý by vyriešil, ale tak to vôbec nebolo a bola v tom hlbšia, aj keď smutnejšia myšlienka
- jej manžel mi bol nesympatický, aj keď som dúfala, že mu prepne a zmení sa k lepšiemu
- "trojuholník" otec, syn a ich ženy. To bolo teda niečo. Aj som vám chcela niečo o tom napísať, ale nebudem nič prezrádzať.
- Scottova matka na mňa pôsobila ako taká domáca puťka, utláčaná manželom, ale som rada, že na konci sa prejavila ako matka a bojovala za svojho syna
- kniha ma celkom zaujala a je moja chyba, že som si ju predstavovala inak, ale naozaj mi to prišlo tak, že sa nemali ani čas do seba zamilovať. Hlavne, keď sme stále behali od nich k šerifovi potom k tým federálnym agentom, ktorí boli ale zaujímavou vsuvkou... Proste také dosť preskakovačky v deji tam boli, ale aspoň to nebolo len o nich, ale videli sme to aj z iných uhlov pohľadu.
- najviac zaujímavá tam bola podľa mňa astma hlavnej hrdinky so spojeným snehovej víchrice a toho, že si zabudla lieky
- mám rada detektívne knihy a aj táto sa mi páčila, ale nemyslím si, že by ma nejako extra zaujala a musela by som po nej siahať znova, ale za prečítanie stojí

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...