streda 30. novembra 2016

Ja a moje "kozmetické starosti"

Tento článok je tak trochu aj predzvesť môjho kozmetického wishlistu (ale vôbec neviem kedy bude, len viem, že by som ho chcela). Pôvodne mal byť v ňom, ale bol by to asi dlhý a pre niekoho nudný článok, takže som to takto pekne rozdelila (na viac časti :).

V tomto článku sa dozviete moje tajomstvá. Veci, ktoré ma trápia alebo mi skôr vadia. Proste také tie malé-veľké starosti, ktoré máme všetky (myslím si, že u každého sa niečo nájde. Kto nič také nemá - aká šťastná sviňa :D).


Nebudeme plytvať časom a ideme rovno nato. Niečo o mne:

Vlasy

- rýchlo sa mastia, veľa vypadávajú, hlavne pri česaní, mám rozštiepené končeky, zle sa rozčesávajú, elektrizujú.
Nepáči sa mi moja farba, ale už pár rokov som sa nefarbila, takže je to moja "prirodzená" farba. (Predtým ako som sa začala farbiť som mala bledšie vlasy, ale po farbení mi stmavli.) Na jednej strane by som chcela skúsiť nejakú prírodnú farbu, na druhej strane nemám chuť sa vracať k farbeniu vlasov. aaaa. Možno by som brala len nejaký šampón alebo farbu, ktorá by mi tie moje vlasy/farbu nejako pekne oživila, ale nebol by to nejaký veľký rozdiel oproti mojej farbe, lebo by sa mi nechcelo farbiť každú chvíľu. Proste žena. Chcem mať krásne vlasy, ale bez toho, aby som s nimi musela veľa pracovať. Chcela by som, aby som ich mala krásne od prírody a aj keby boli vlnité by ma potešili :D
Snažím sa nájsť nejaký prírodný šampón, ktorý by mi vlasy nevysušoval, ale zároveň by dlho vydržali krásne a nemastné.

Nechty

- štiepia sa mi, kožtička je dotrhaná/okusaná, mám na nich biele fľaky, ohýbajú sa, hryziem si ich (nie nechty, ale kožtičku).
Pri nechtoch sa, ale musím priznať, že odkedy používam spevňovač na nechty a častejšie si ich lakujem, tak sa to pomaly zlepšuje. Ale tu zase funguje moja lenivosť. Áno, keď sa o ne starám sú na tom lepšie, ale donútiť sa k tomu pravidelne je hrúza. Najhoršie na tom je odľakovanie. Nalakovať by som si ich aj nalakovala, ale kto to bude potom odlakovať, keď to bude škaredé? A škaredé to bude celkom rýchlo, keďže výdrž lakov na mojich nechtoch nie je bohviečo.
Kožtička okolo nechtov. Tak pri nej musím zistiť ako si ju neokusovať a viac sa o ňu starať natierať si ju vajíčkami (hojivý zázrak z Oriflame) a podobnými krémikmi. Pri nechtoch by stačila podľa mňa jedna jednoduchá vec. Poraziť moju lenivosť.

Telo

- suchá pokožka, zarastanie chĺpkov, pupačiky, rýchlo sa mi robia modriny a na niektorých častiach mám strie, strácam pigment.
Natieranie telovými mliekami, maslami... je u mňa tiež čooo? Som lenivá ako prasa, ale zase keď mám nejaké krémiky, ktoré ma tešia, tak sa s nimi natieram viac. Napríklad milujem peelingy od Soaphorie, ktoré zároveň premastia telo, ale keďže nie sú najlacnejšie, tak si ich ani tak často nekupujem. Taktiež ich masielka. Sú super, ale tak rýchlo sa míňajú, tak si ich šetrím. Takže nič moc a aj v tomto musím na sebe zapracovať.

Tvár

- akné (už len sem tam), začervenanie (ale len také jemné), citlivá pleť, chĺpky na tvári, čierne bodky na nose, rovné mihalnice (aj keď dlhé), brežnevovské obočie (samozrejme, že si ho trhám, ale ono rastie ako huby po daždi), mastná pleť, nos mám hrozne suchý - šupinatý (okrem iného aj dlhý, ale nato som si ako tak zvykla:P). Mám jazvy po dvoch odstránených znamienkách. Občas mám problém so suchými perami.
Musím povedať, že pleť sa mi o niečo zlepšila, aspoň čo sa týka akné, tak mi pomáha moja momentálna staroslivosť (článok čo nevidieť, aspoň dúfam). Ale ostatné drobnosti ma ešte trápia.

Ruky

- suché, musím ich často krémovať, chlpaté (tie som zdedila po otcovi).
Toto je jediná vec, ktorú zvládam pravidelne. Pocit suchých rúk ma zabíja, takže krémujem, krémujem, krémujem. Krém mám dokonca aj pri posteli už niekoľko rokov, aj v práci, aj v kabelke. Proste všade.

Potenie

- už dlhšie sa poriadne potím, na oblečení mám fľaky, aj biele, aj žlté, zapácham. Niekedy mám pocit, že som sa nekúpala, ale tak čo stáva sa.
V tomto bode som už našla záchrancu v podobe super deodorantu, aj keď tiež nepatrí k najlacnejším, ale milujem ho. Ako si to tak po sebe čítam, budem musieť spraviť asi nejaký obsiahlejší článok. Čo práve používam, lebo s niektorými vecami som spokojná a rada by som vám ich predstavila.

Zuby

- krvácajú mi občas ďasná. Ale už nie tak často (raz za pol roka/raz za rok sa to stane). Predtým než mi zubárka odporučila kefky Curaprox, tak to bolo ooooveľa častejšie. Tie už používam pekných pár rôčkov. Mám jemnú sklovinu a chcela by som mať belšie zuby. Teraz ako mi dva zuby chýbajú, tak sa mi posunuli a mám medzierky medzi zubami.


fotené mobilom a za super svetla, takže nič moc,
ale keďže chcem pridávať články,
tak sa na niečom musím uskromniť - na fotkách :/

Tak toto bolo niečo o mne. Niektoré informácie nie sú na chválenie, ale je to tak a dúfam, že to bude za chvíľu inak. Nabudúce sa môžte pripraviť na pokračovanie vo forme wihslistov. Ako prvá bude na rade starostlivosť a neskôr aj dekoratívka. Dúfam, že som na nič nezabudla.

Prečo som to vlastne písala? Hlavne, aby ste vedeli aká kozmetika sa bude nachádzať v mojom nákupnom košíku. Prečo mám tu a tú vo svojom wishliste... Samozrejme, aj preto, aby ste vedeli, či máte niektorú z týchto vád a vedeli, či kozmetika, ktorú používam ja je pre vás alebo nie.

Prajem Vám krásne prežitie sviatkov a pekný deň. Poriadne si oddýchnite a hlavne NO STRESS a veeeľa lásky :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...