piatok 4. novembra 2016

Piatkový veget - výlet do krajiny snov

Krásny piatok prajem. Ja mám už od včera víkend, keďže ráno som bola u doktora.
Teraz začínam vyťahovať články z rukáva. Mám tu pár článkov aj na piatkový veget, ale nemohla som sa rozhýbať ich uverejniť, ale už som sa pomaly rozknísala, zamakala som na tom a aj keď je to už trochu staršie, ale stále dobre. Dúfam :)

Toto je podľa mňa film pre všetkých bláznov ako som ja. Normálny človek podľa mňa by nemal chuť minút peniaze na dovolenku/pobyt v Austenlande a keby aj áno, tak by si to určite nevychutnal tak ako ja. To by bol raj. Ten dom, všetko to oblečenie, gentlemani, dámy, nič nerobenie :D, dobre ja by som si čítala, prežila by som aj vyšívanie, ale spev a hra na klavíri by skončili pri medveďku daj labku :D (scéna kde hrá hlavná hrdinka na klavíri je úžasná :D)

Tento film je celý úžasný. Nechápem ako je možné, že som ho skôr neobjavila? A kde som ho vlastne našla na instagrame bookish_friendship. A keďže Emmu som videla asi 100x (pozerala som ju pred spaním ako uspávanku), Pýcha a predsudok som videla 1000x najmenej (ale samozrejme s jediným a pravým Pánom Darcym) a na ostatné filmy a knihy mám tiež zálusk.

O čom to trepem? No predsa o:


V zemi Jane Austen / Austenland


- jasne, že v Jane som sa videla. Pretože ja a pán Darcy sme toho v mojej hlave prežili veeeľmi veľa. Samozrejme nie úplne filmový pán Darcy, ale ten môj vytvorený v mojej fantázii a len pre mňa :P Nerobte si srandu toto je úplne vážna vec :D My všetky romantičky a hlavne tie, ktoré žijú (aspoň v mysli) v starých časoch, kde boli páni gentlemani, ženy boli skutočné dámy, nosili sa krásne veci a česť sa hájila v súbojoch si radi predstavujeme pána dokonalého. Aspoň teda ja.
Ako sa vo filme ukázalo nie je to vždy také ľahké ako si to človek vysníva. Určite aj ja by som skončila ako nejaká chudobná príbuzná a nie bohatá mladá dáma a možno by som skončila ešte horšie možno ako nejaká slúžka (vydesený nádych:D).
Och, ako ja takéto filmy milujem (samozrejme aj knihy) a rozplývam sa nad nimi ešte dlho potom (teda pokiaľ skončia šťastne, ale aj na nešťastne myslím, ale nie tak rada).
- menší problém tu nastal s pánom Darcym, ktorý z dvoch hrdinov to bude? Martin - sluha, fešný, milý, pôsobiaci ako by tam ani nepracoval, že len vozí a robí v stajni a s celým tým nič nemá spoločne a že je to pravá láska alebo Mr. Nobley - ktorý je synovcom Doktorky Quinnovej, nie je dvakrát milý, odstávajú mu uši (ale inak škaredý nie je), oblieka sa dobre to mu musím uznať, ale s hlavnou hrdinkou si moc nesadli. Tak ktorý?
Potom mi to docvaklo. Jeminkote, veď pozeráš film inšpirovaný Jane Austen, tak ktorý chlap by to mal byť ak nie ten, s ktorým si na prvý pohľad nesadli, ale začne sa to príjemne prehlbovať do lásky?
Ale čo ak predsa nám chcú ukázať, že nie je všetko zlato čo sa blyští a ona neskončí s bohatým gentlemanom, ale so sluhom, ktorý ju miluje a on je ten pravý? Babo rac. Tak som si pekne počkala až do konca a nakoniec som si vybrala správne :*
- vo filme sa mi páčila slečna Elizabeth Charming. Tu poznám z veľa filmov a vždy tam hrá mrchu alebo takúto pojašenú ženskú, ale inak je to podľa mňa super herečka. Dobre som sa na nej bavila.
- a kapitán East. No ten keď sa vyzliekol, že fúha :) Veľký blažený úsmev, slinka v kútiku úst, oči vyočené a bláznivý chichot by to všetko zakončil. Ale to len povrchovo, potom by prišlo vytriezvenie a zase by to skončilo u Pána Darcyho.
- vypichnem už len pár veci, aby som sa tu nerozplývala
- to ako hlavná hrdinka spievala bolo božské :D Také niečo som vôbec nečakala, ale vždy lepšie ako to moje medveďku daj labku a teraz mi tá pesnička stále hrá v hlave :D
- a potom to ako jej povedal, že ju miluje a tie jeho očká (ďalší povzdych), aj keď to bolo len v hre, ale podľa mňa to myslel naozaj a nehral to
- nepáčili sa mi tam tie vypchaté zvieratá, ale tak so živými by mali asi problém
- nemôžem si odpustiť citovať slečnu Charmingovú:
"Vezmi si tých všetkých ľudí, ktorý sa obesili. Na druhý deň by ich to prešlo, ale už s tým nemôžu nič robiť."  :D (mierny preklad do slovenčiny)
- teraz mám už zálusk na Northangerské opátství a som zvedavá čo to bude, ale ešte stále som sa nedostala k filmu
- na koniec vám sem pridám pesničky z filmu, podľa mňa sú super:


- ešte jedno video som si neodpustila. Keď si občas pozerám filmy na yt, tak natrafím aj na vystrihnuté scény. A tejto mi bolo celkom ľúto:



Prajem pekný víkend :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...