utorok 1. novembra 2016

Tami Hoag - Sarahin hriech


Anotácia:
Doktor Matt Thorne mal povesť neodolateľného zvodcu. Pracoval v poliklinike vo veľkom meste. Utrpel však sám vážne zranenie a musel byť hospitalizovaný. Po období intenzívnej liečby previezla ho jeho sestra na doliečenie do svojho vidieckeho penziónu. Tu sa Dr. Thorne zoznamuje s ošetrovateľkou, ktorá mu pripomína stelesneného anjela z historických malieb. Jej svieža, nevinná krása a skromné vystupovanie spôsobujú, že sa ostrieľaný a skúsený sveták začína pozerať na svet inými očami. Sarah je členkou protestantskej sekty Amitov a chce sa v živote riadiť prísnymi zásadami svojej viery. Upozornili ju síce, že jej pacientom bude vychýrený sukničkár, ale Mattov zjav presahuje jej predstavy o krásnom a príťažlivom mužovi. Mattovi sa zdá, že na túto ženu čakal celý život a s úžasom zisťuje, ako mu na nej nesmierne záleží. Dokáže čistota Sarah očistiť temné zákutia jeho duše? Prekoná jej neha jeho citovú otupenosť a zmení jeho povrchný prístup k ženám? Pomôže mu nájsť pokoj a vyrovnanosť, ktoré tak veľmi potrebuje?
Sarah sa ocitá na rozhraní dvoch svetov - sveta puritánskych náboženských zásad a sveta strhujúcej vášnivej lásky. Matt predstavuje všetko to, čo jej doteraz veľmi chýbalo. Vie, že nikdy nebude ľutovať krásne chvíle, ktoré spolu prežijú. Akú cenu bude musieť zaplatiť za túto lásku? Bude sa musieť rozísť so všetkým, čo jej bolo doteraz drahé?

O knihe:
original - Sarah´s sin
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - celkom pekná a vystihujúca

Moje pocity:
- videla som už pár filmov o Amitoch / Amišoch a zdali sa mi ako celkom zaujímavá komunita, aj keď musím povedať, že niektoré tie ich názory nezdieľam, ale niektoré sa mi páčia. Knihu som o nich ešte nečítala, takže ma celkom zaujala.
- občas bola kniha napísaná, tak dosť jednoducho, starodávne alebo ako to nazvať. Taká normálna obyčajná Love story, ale keďže sa tam pomaly postupne do seba zamilovali, tak sa mi to páčilo. Občas sme sa stretli aj s jej rodinou (škoda, že sa tejto téme autorka nevenovala viac). Kniha bola taká jednoduchá. Nič také, že bum. Sadnete si, čítate si a oddychujete, ale veď aj to niekedy stačí. Nejaký hlbší zážitok sa čakať nedá. Aj keď sa jej nedá poprieť, že je zaujímavá.
- autorka tam rozoberala Mattov život ako sa cíti všetkým unavený a dá sa povedať "starý", že by sa už konečne rád "usadil"...
- taktiež tam rozoberala ako Sarah túži objavovať život a že jej terajší život má síce rada, ale cíti, že v živote chce niečo viac, že patrí niekde inde.
- niektoré časti mi boli až trápne. To ako sa u nich ubytovali hostia a spravili tam takú kovbojku, že sa až zbrane vyťahovali a lietali "facky" obrazne. To mi prišlo také too much. Na spestrenie tam mohlo byť radšej niečo o jej rodine, komunite.
- jej mladší brat sa mi páčil. Bol to taký malý lapaj a bolo s ním veselo. Ten to tam pekne oživil.
- jej otec bol na mňa silná káva, ale chápem iná viera, iné zmýšľanie, takže posudzovať ho nechcem, ale nebol mi sympatický
- s jeho sestrou sme sa stretli len tak na chvíľku
- čakala som, že to skončí tak, že ostanú bývať v jej komunite a on nahradí lekára v ich meste alebo, že ona s ním odíde a on jej ukáže veľký svet. Nebola som si istá, čo by sa mi viac páčilo. Ale koniec, aj keď bol trochu taký presladený, tak sa mi páčil, aj keď nebol podľa mojich predstáv, tak trochu sme si museli domyslieť ako to skončilo, aj tak sa mi to páčilo.
- kniha stojí za prečítanie, ale asi len raz

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...