streda 13. decembra 2017

Karen Robardsová - Nehanebná Beth


Anotácia:
Obľúbená séria z regentského Anglicka o trojici svojráznych mladých žien - sestier Banningových - pokračuje vzrušujúcim príbehom najmladšej Elizabeth.
Londýnska spoločnosť pokladá lady Elizabeth Banningovú za nehanebnú koketu - len preto, lebo bola dvakrát zasnúbená a obe zasnúbenia zrušila zo strachu pred manželstvom bez lásky. Keď sa počas večierka u svojej sestry Claire rozhodne dať košom ďalšiemu snúbencovi, ohrdnutý nápadník sa na ňu vrhne a zastaví ho až poriadny úder do hlavy. Našťastie pre Beth sa v miestnosti ukrýva tajomný muž, ktorý jej pomôže vybŕdnuť z chúlostivej situácie. Mladá žena však netuší, že neznámy nie je obyčajný vlamač, ale tajný agent v službách koruny, ktorý vnikol do domu s jediným cieľom: zabiť jej švagra Hugha, vojvodu z Richmondu...

O knihe:
original - Shameless
- 3. časť zo série - sestry Banningové:
Škandalózna Gabby, Neodolateľná Claire, Nehanebná Beth
obálka - páči sa mi. Je podľa mňa taká eňo ňuňo. V knižnici pekne zažiari a poteší aj oko. Tentoraz musím povedať, že naša obálka dala na frak tej originálnej.

Moje pocity:
- a zase som najskôr čítala poslednú časť a bohviekedy sa dostanem k tým prvým dvom, ale tipujem, že najskôr sa dostanem k druhej až potom k tej prve časti. Už by som si mala zvyknúť.
- myslím si, že knihu som prečítala niekedy v apríli. Recenzia po 9 mesiacoch (môj ty bože, to som naozaj, tak dlho neblogovala, ani len slovíčko) nebude najčerstvejšia, ale aspoň bude zaujímavé, čo si z knihy pamätám.
- ako som už na instagrame písala, hlavný hrdina bol psychicky narušený a hlavná hrdinka šialená
- z knihy som mala zmiešané pocity, ale dobre som sa pri nej bavila
- Neil chcel od začiatku zahrdúsiť Elizabeth. A to teraz nemyslím obrazne, ale doslova. Keďže mu stála v ceste v jeho plánoch zabiť vojvodu z Richmondu. Celý čas som rozmýšľala ako sa do nej môže preboha zamilovať, keď ju chce celý čas zabiť, uniesť...
- očakávala som od tejto knihy viac. Možnože sa autorka vybláznila v prvej časti a na túto poslednú už toľko tej kvality neostalo alebo možno som mala príliš veľké očakávanie. Neviem.
- kniha bola dobre napísaná. Opisy postáv, okolia, aj dialógy sa mi páčili, ale ten dej bol taký všelijaký. Na začiatku sa mi to zdalo, že to bude zaujímavé čítanie. Potom ma to až tak nebavilo a chytilo ma to až nejak od úteku.
- na začiatku som si myslela, že hlavný hrdina sa bude snažiť hrdinku zachrániť a odprace nechceného nápadníka. Kdeže on sa skôr snažil odpratať ju. Normálne na ňu mieril pištoľou. Chápem, že tam prišiel s cieľom zabiť jej švagra, ale ona bola dáma a dokonca aj pekná dáma. Bola aj hrdinská, aj keď asi trochu bláznivá na prvý pohľad a prelietavá na prvé počutie, ale bola to predsa hlavná hrdinka, tak jej mal pomôcť. Ale aj toto by som dokázala prežiť, veď napokon on mal svoju úlohu a ona mu zavadzala. Bola pre neho cudzou osobou. V prvom rade potreboval zachrániť svoj krk a nie ten jej. Ale aj keď je to také neobvykle vtiahlo ma to, aj som sa pri knihe dobre bavila, ale neviem niečo mi tam chýbalo. Také to, keď máte z knihy pocit, že ste radi, že ste si ju kúpili, že ju niekto napísal. Proste niečo. Neviem to opísať, ale to niečo tam nebolo.
- od nevydareného rozchodu so snúbencom, cez nevydarenú svadbu až k nevydarenému únosu. Všetko mi to prišlo ako na viac kníh, nie len na jednu.
- keď sa dostali do úzkych (nebudem prezrádzať kde), tak som sa veru aj ja cítila s nimi stiesnene. Nemám rada malé klaustrofóbické miesta. Aj keď nemám problém hocikde vliezť, ale potom mám problém s fantáziou, ktorá pracuje na plné obrátky a ukazujeme ako všelijako sa tam môžem zaseknúť a dlho umierať :D
- začiatok bol taký všelijaký, ale nakoniec sa mi kniha páčila. Nebola nezabudnuteľná, ale bol to fajn strávený čas. Možno nie na prvýkrát, ale na druhýkrát popri "recenzovaní" som si to užila o niečo viac. Keďže som si musela oživiť spomienky, aby som dokázala napísať tento článok s čistým štítom. Možno ma táto kniha nebavila natoľko, aby som ju dala medzi svojich obľúbencov, ale odporučiť ju môžem.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...