štvrtok 7. augusta 2014

Jayne Ann Krentzová - Bláznivé sny


Anotácia:
Annie chce zachrániť firmu svojho nezvestného brata, a preto navštívi bohatého podnikateľa Olivera - a požiada ho o ruku. Oliver súhlasí, no nielen z obchodných dôvodov...

O knihe:
original - Wildest hearts
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - páči sa mi na nej hlavná hrdinka

Moje pocity:
- kniha začína na stretnutí Annie a Olivera (už sa videli aj predtým, takže to nie je prvé stretnutie), na ktorom ho požiada o ruku. Dosť bláznivá myšlienka, ale celkom logická. Veď ako inak by ste takú situáciu riešili vy? Stratil sa jej brat, firmu musel niekto riadiť a ona o tom nič nevedela a ešte musela riadiť aj svoj vlastný obchod.
- jej obchodík bol celkom zaujímavý. S názvom Bláznivé sny a s predmetmi, ktoré ten názov vystihoval to musel byť naozaj zaujímavý obchodík. Len nechápem názov/preklad knihy. Prišlo mi to také nelogické, lebo obchod tam bol spomínaný, ale nebol tam ústredným motívom knihy. To by bolo logickejšie keby sa kniha volala ako bratova firma alebo čo, ale nie jej obchod. Ak to zoberieme z podhľadu, že Bláznivé sny = žena žiada muža o ruku, tak beriem.
 - Oliver bol zvláštny hlavný hrdina. Veľmi sa mi na ňom páčilo akú mal trpezlivosť, že dokázal pestovať a starať sa o paprade. Tým ma autorka zaujala a kľudne, tam o tých papradiach mohla popísať aj viac. Taktiež sa mi na ňom páčilo čo dokázal, že sa postaral o rodinu, aj po tom čo ich otec opustil a nechal ich v dlhoch. Ale bolo zvláštne ako sa dokázal zmeniť, že ho Annie viac poľudštila, že nemyslel len nad odplatu, na vládu nad rodinou (on to asi nemyslela ani zlé, chcel ich všetkých ochraňovať), ale aj tak mi to všetko prišlo také bláznivé. Tak rýchlo, aby ho prinútila zamyslieť sa nad sebou, lebo to bolo obdobie pár týždňov, najviac pár mesiacov. Neviem na mňa pekné, ale moc idylické. Ale zase on nebol v jadre zlý a ona mu vlastne pomohla len otvoriť sa.
- bolo tam viac postáv. Sluha (aj keď to oslovenie sa mi nepáči, lebo to bol skôr chlapík pre všetko) Bolt, ktorý mi zo začiatku nebol sympatické, ale po čase sme o ňom pozisťovali zaujímavé veci a hneď bol iný.
Bola tam snúbenica jej brata, ktorá nebola nejak zvlášť zaujímavo opísaná. Možno by ma potešil príbeh o jej bratovi a jeho snúbenici. Ale načo to komplikovať a rozpitvávať.
Bola tam jeho početná rodina. Tí sa mi na spestrenie deja páčili. Hlavne, keď si ju bránili a postavili sa veľkému bratovi to bolo také zlaté.
Boli tam ešte všelijaké iné drobné aj podstatné drobné postavičky. Takže v deji ľudia nechýbali.
- to či našli jej brata si musíte prečítať sami. Ja vám len prezradím, že to nebolo len o hľadaný jej brata a záchrane jeho firmy, ale aj trochu detektívky a pár vrážd/pokusov o vraždu tam nechýbalo.
- koniec bol iná romantika. Taký by ma teda nenapadol, aj keď bol logický. Konečne ma po sto rokoch potešil a zaujal. Je len veľmi málo pekných koncov na knihách. Proste že nevyznejú ako narýchlo zbúchané. Ale možno by som toho prijala ešte viac, ale zase nemusíme sa všetko dozvedieť. Veď načo by sme mali potom fantáziu. Ako to s nimi bolo ďalej si môžme domyslieť aj sami.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...