streda 25. februára 2015

Johanna Lindseyová - Láska príde sama


Anotácia:
Známemu londýnskemu chovateľovi koní Devinovi Baldwinovi sa náhodou podarí nájsť niekoľkým mladým dámam vhodných partnerov na základe jeho teórie o živočíšnej príťažlivosti. Príťažlivý, opálený a svalnatý Devin sa nebojí spoločenských predsudkov a rozdáva rady, ako sa zaľúbiť, pričom lietajú tie najostrejšie Amorove šípy.
Pekná Amanda Locková, vojvodova dcéra, si už tretiu sezónu hľadá v londýnskej spoločnosti manžela, ale neúspešne. Začína sa o nej klebetiť, že je veľmi prieberčivá, a preto sa jej rodina rozhodne prijať pri hľadaní manžela opatrenia: najať aj jej Amora. Devinove rady však zavedú Amandu tam, kde sa vôbec netúžila dostať. Hľadanie vhodného partnera sa zvrtne nečakaným smerom...

O knihe:
original - Let love find you
- 4. časť zo série o rodine Lockovcov:
Markízov dedič; Diabol, čo ju skrotil; Môj milý darebák; Láska príde sama
obálka - pekná. Ešte nejakého koňa by som dala do pozadia, ale Lindseyovej obálky sa mi páčia.

Moje pocity:
- to som celá ja. To, že čítam knihy halabala, lebo sa k ním v takom poradí dostanem 2,3,4,1,5 to sa dá pochopiť, ale keď mám doma prečítanú 2. a 3. časť a na poličke medzi neprečítanými ma čaká 1. a 4. a ja si vezmem a prečítam najskôr 4., tak to je už vážna diagnóza. A to som si to pekne strážila a mala knihy uložené po poradí a neustrážila som nič. No čo, kopla som sa, ale nevadí. Kniha bola aj tak úžasná.
- bolo to rýchle, dvojdňové užívanie si, ale nebol čas to zrecentovať až teraz konečne
- na túto knihu som sa veľmi tešila, lebo už anotácia ma poriadne nalákala. Taká nezvyčajná, neokúkaná. Ani sa nečudujem, že sa kniha takto fičúrsky obehla.
- ten začiatok s jeho mamou bol smutný a nejak som ho nechápala, ale potom sa to postupne vysvetlilo. Kto bol ten chlap, ktorý k ním chodil, prečo sa ho matka zbavila aj všetko ostatné.
- Amandu Lockovú si pamätám, len tak matne z dvojky, ale žeby ma vtedy ohúrila to by som nepovedala, ale ako hlavná hrdinka sa mi páčila, aj keď mi prišla dosť taká neviem, či rozmaznaná alebo ako ju nazvať, ale hlavný hrdina ju vedel vždy a všade rozčúliť, ale ona sa naozaj správala trochu drzo, neslušne. Svojich nápadníkov ignorovala, aj keď sa im venovala, ale nebrala ich ako nádejných manželov (teda len jedného), ale brala ich len ako priateľov, ale oni si mysleli zrejme niečo iné. Najskôr mi prišla fakt rozmaznaná, ale potom sa z nej vykľulo aj niečo viac. Učila sa jazdiť. Možno sprvoti, aby si získala manžela, ale potom to robila len kvôli sebe, aby sa postavila svojmu strachu. Rybárčila a slovne bojovala s Devinom. To stálo zato.
- Devin bol zaujímavý. Okrem toho, že ho Londýnska spoločnosť brala ako Amora, lebo okrem toho, že mu to išlo s koňmi a bol v tom naozaj výborný išlo mu to aj so spájaním ľudí. Hotový Amor. Aj keď sa mi to chvíľu zdalo zvláštne. Mladý fešný chlap dáva dokopy ľudí. Nie je to trochu zvláštne? Väčšinou si ako dohadzovačky predstavujem staré guľaté matróny. Ale prečo nie.
- páčilo sa mi ako Devin učil Amandu jazdiť, len kvôli tomu, aby si ju jej "budúci manžel" obľúbil a nevykašlal sa na ňu len kvôli tomu, že nejazdí. A to boli teda sexy hodiny jazdy. Dala by som sa nahovoriť.
- bola tu Ofélia so svojim manželom Rafaelom, keďže on je bratom hlavnej hrdinky. Ofélia bola sympatická, milá a Rafael bol ochranársky starší brat. O tých je kniha Diabol, čo ju skrotil.
- bol tu aj Amandin bratranec Rupert so ženou Rebekou z knihy Môj milý darebák. Na tých si až tak nepamätám. Kniha ma tuším moc neočarila. Ale na Rupertové obliekanie sa nedá zabudnúť :D
- Sabrina a Duncan z prvej časti tu boli tiež jemne spomenutí. Takže sme sa tu stretli so všetkými hlavnými hrdinami zo všetkých časti série.
- postáv tam bolo kopec - jej rodina;jeho rodina; jej nápadníci (hlavne dvaja celkom zaujímaví); Jacinda Brownová - fuchtla, ktorá si brúsila zuby na Devina; Devinov priateľ William so sestrou Blythe...
- dialo sa toho dosť - Devin učil Amandu jazdiť na koni, snažil sa vypátrať svojho otca, niekto po nich strieľal...
- dej sa odohrával hlavne v Londýne a okolí, ale aby sme sa nenudili bol tam aj večierok v ich sídle v Nordford Hall
- keď Devin daroval Amande koňa skoro som sa rozplynula. Bolo to také romantické.
- koniec sa nám zaujímavo zaplietol, rozplietol. S tým ako sa dali dokopy. S jeho rodinou. Aj keď niektoré odhalenia boli trochu do oči bijúce. Koniec bol možno trochu precukrovaný, ale dalo sa to zjesť.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...