štvrtok 26. apríla 2018

Jude Deverauxová - Neznámy vo svite mesiaca


Anotácia:
Kim je nadšená, že životnou láskou jej drahej vysokoškolskej "sestry" Jeccy sa stal jej bratranec Tristan. Kim si vybudovala úspešnú kariéru šperkárky, ale jej vlastné šťastie sa zdá rovnako vzdialené ako leto, keď sa ako malé dievčatko hrala s Travisom Merrittom. Ten prišiel so svojou mamou do Edileanu za záhadných okolností. Na sklonku nevinných prázdninových radostí sľúbil Kim, že sa jedného dňa vráti... a zmizol bez rozlúčky. Ošúchaná fotografia je Kiminou jedinou pamiatkou na šťastné chvíle, ktoré spolu pred rokmi prežili. Ale Travis, teraz bohatý právnik z Manhattanu, sa nečakané vráti a jej život sa znovu obráti naruby. Spozná v ňom Kim chlapca, s ktorým kedysi prežila najšťastnejšie chvíle detstva?

O knihe:
original - Stranger in the moonlight
- 2. časť z mesačnej série:
Ranný svit mesiaca; Neznámy vo svite mesiaca; Pod maskou mesiaca
- povedala by som, že táto séria je voľným pokračovaním série Edileane:
- Levanduľové ráno; Zlaté dni; Šarlátové noci, Promises VOOK (u nás nevyšla); Vôňa jazmínu; Kameň želaní; Change of Heart (v češtine to už vyšlo, tak dúfam, že to vyjde aj u nás)
obálka - krásna modrá, pekný obrázok. V jednoduchosti je krása a pasuje aj ku knihe.

Moje pocity:
- apríl 2018
- na začiatku knihy sme sa v roku 1993 stretli s 8 ročnou Kim a 12 ročným Travisom, ktorý sa práve spoznali a dá sa povedať, že sa do seba zaláskovali. Sadli si alebo ako to nazvať, aby to nebolo až príliš, že si v tak mladom mladom/malom veku našli životnú lásku. Aj to sa môže stať, ale...
- musím sa snažiť, aby som veľa toho neprezradila, ale stať sa môže, takže pozor!
- trošku ma naštvalo, že ju nevyhľadal, aby sa dali dokopy, ale ok mál na to svoje dôvody - svinského otca :D ale aj tak, nejako by to hádam spolu vyriešili. Bolo pekné, že sa o ňu staral, ale bolo to aj trochu úchylné. Ako nejaký úchyl v parku, čo špicluje ženy. Mal rovno prísť za ňou a zbaliť ju a nie ju len tajne pozorovať.
- kto je jeho matka som zistila spolu s Kim. Trvalo mi to stráviť. Dala som sa zase napáliť. Nečakala som to. Vážne? Nebolo to až také ťažké. Prečo som to nevidela?
- v tejto časti sa rozoberal aj vzťah Jeccinho otca a pozreli sme sa na svet aj jeho očami na pár stránkach a bolo to zaujímavé. Hlavne to ako utešoval Kim, že by sa mala ísť vyvetrať, niečo pekne si kúpiť... Lišiak jeden. Vedel ako na ženy, ale bolo to tam aj pekne napísané, že pri výchove deti musel synovi radiť, ale dcéru si musel vypočuť. Tá sa potrebovala len vykecať.
- Travis sa venoval okrem práva aj extrémnym športom. Zaujalo ma to a páčilo sa mi to. Škoda, že to nebolo viac opísané. Že by sme sa s ním dostali na nejaký horolezecký vylez alebo podobný výlet. Toto jeho hobby bolo to riskantné, ale aspoň mal z toho vypracované telo a nesedel len v kancli.
- Kim navrhovala úplne úžasné šperky. Zase kniha, ktorú by som brala aspoň jemne ilustrovanú. Nie postavami, ale napríklad šperkami, domami, krajinou... Mám síce svoju predstavivosť, ale aj tak by ma niekedy zaujímalo ako si to predstavuje autorka.
- najskôr som bola jemne sklamaná, že druhá časť je o Kim a nie o Reedovi, ale nakoniec bola kniha super a Reed prišli na rad potom, takže mi nič neušlo a podľa anotácie, nebol až taký zaujímavý (teda kniha o ňom) ako som čakala, ale možno to bola len anotácia a kniha bude dobrá. Uvidíme. (pri písaní tohto tu mám knihu už za sebou a viem aká bola ;)
- páčila sa mi tabuľka, ktorú si dal vyrobiť Travis:
Viem, ako sa zabávať. Mám ti ukázať, ako na to?
Túto vetu mu povedala Kim a priviedla ho k životu. Teda podľa mňa, lebo predtým nevedel jazdiť na bicykli, nikdy sa nezašpinil od blata. Nerobil nič ako normálne deti. Až Kim mu ukázala, čo je zábava. Bolo to podľa mňa veľmi pekné a romantické, že si dal vyrobiť tabuľku s jej slovami, aby mu to stále pripomínala. Teda aj ju. Sladké.
- Travis mal zaujímavú sekretárku a ona mala zaujímavé prekvapenie, ale to prekvapenie sa mi celkom páčilo. Škoda, že nemôžem prezradiť viac.
- Kimine príbuzné ju vyslali do nejakého mestečka hľadať ďalších príbuzných. Ako keby ich už nebolo dosť. Malé mestečko plné bratrancov, sesterníc, bratov, sestier... Ale aj keď tam bolo až príliš veľa príbuzných, aj tak sa mi to páčilo.
- kniha je naozaj zaujímavá. Snažila som sa ju veľmi nerozpitvať a nechať niečo aj iným čitateľom, ale ešte musím spomenúť, že to čo sa vykľulo z jeho otca na konci ma rozsekalo. Nie som si istá, či sa mi to páčilo.
- kniha bola úžasná, ale ten koniec ju strašne zabil. Všetko sa skončilo úžasne idylicky. Velebnosti budú blejt? Toto mi nerobte. Veď nemusíte dať dokopy všetkých ľudí sveta (Edileanu) za jedinú knihu.
- kniha by dostala 5 pusiniek, keby neprecukrila koniec.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...